Virusul SARS

 

Virusul SARSVirusul Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) a fost subiect de prima pagină la sfârşitul lui 2002, răspândind rapid panica in lumea întreagă. Epidemia a durat până în vara lui 2003. S-au înre­gistrat peste 8000 de îmbolnăviri şi aproape 800 de morţi. Dar a fost SARS o epidemie apărută natural sau ceva mai sinistru?

Există unii care cred că virusul SARS a fost un virus produs artificial. Aceştia fac referire la afirmaţiile a doi importanţi oameni de ştiinţă ruşi, făcute în mijlo­cul epidemiei. Nikolai Filatov, şeful serviciilor epidemiologice din Moscova, şi Serghei Kolesnikov, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia, au afirmat public că virusul reprezenta un amestec de oreion şi pojar care nu ar fi putut să se formeze pe cale naturală.

Dacă aceste afirmaţii ar fi adevărate, cu ce scop a fost creat virusul SARS? Unii cred că a fost creat în laboratoarele guvernului american ca armă biologică destinată destabilizării unuia dintre cei mai aprigi duşmani ai ţării. Oare nu au arătat evenimentele din anii recenţi cât de mult sunt afectate tranzacţiile comerciale ale SUA şi sănătatea sa fiscală generală de dezvoltarea rapidă a economiei chineze? Nu e convenabil că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat doar 27 de cazuri de SARS în SUA şi nici un deces, în vreme ce numărul cel mai mare de îmbolnăviri şi decese cauzate de SARS s-a înregis­trat, de departe, în China?


Conspiraţioniştii cred că guvernul SUA a reuşit să creeze un virus a cărui forţă a fost adaptată rasei chineze, utilizând sânge colectat de companiile medicale şi farmaceutice mixte, americano-chineze, din China. Alţii merg mai departe, susţinând că şi japonezii au colaborat la acest complot de producere a unei boli mortale, oferind probe de sânge de la fabricile sale din China.

Alţii acuză statul chinez. Ei cred că virusul SARS a fost o armă biologică creată de oamenii de ştiinţă chinezi şi că epidemia a apărut din cauza unui acci­dent la laboratoarele unde era produs şi păstrat virusul. Această teorie ar explica incidenţa mare a îmbolnăvirilor din această ţară, tentativele iniţiale ale guvernului de a ascunde severitatea epidemiei şi ezitarea sa în a coopera cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

O altă teorie sugerează că SARS a fost creat de un grup secret de industriaşi şi politicieni, numit Noua Ordine Mondială, ca instrument de con­trol al populaţiei. Numărul locuitorilor lumii e pe punctul de a nu mai putea fi ţinut sub control, iar presiunea asupra resurselor naturale a ajuns la un nivel critic. Aparent, acest grup consideră că răspunsul la aceste probleme se află în reducerea numărului de oameni de pe pământ cu cel puţin o treime. A fost virusul SARS doar un experiment legat de crearea armei biologice perfecte, capabilă să şteargă de pe faţa pământului peste două miliarde de oameni?

Comments

comments