Home / Interviuri / Viitorul intre speranta si incertitudine cu Emil Strainu

Viitorul intre speranta si incertitudine cu Emil Strainu

 

Emil StrainuRep.: Dacă ar fi să ierarhizaţi principalele evenimente din perioada trecută până acum din anul 2011, care credeţi că ar fi elementul definitoriu?

Dr. Emil Strainu: Evenimentul central al anului, deşi trecut mult prea repede sub tăcere de oculta mondială, este tragicul şi catastrofalul accident de la Fukushima din Japonia, ale cărui urmări din păcate sunt departe de a fi evaluate în totalitate şi cu simţ de răspundere pentru viitor. Aici aş vrea să subliniez că încă din prima jumătate a secolului trecut marele savant Nikola Tesla a atenţionat asupra pericolului letal pentru civilizaţia umană al folosirii pe scară industrială a energiei nucleare în scopul producerii energiei electrice. Dacă nu va fi conştientizat acest pericol uriaş, consecinţele vor fi tragice pe termen lung pentru specia umană. Pe scurt trebuie renunţat definitiv la această tehnologie.

Rep.: Cum vedeţi perspectiva anului 2012?

Dr. Emil Strainu: încă de la început am fost un adversar de neclintit al „isteriei ANUL 2012″. Anul viitor va fi un an obişnuit în tabloul actualului început de deceniu presărat însă cu fenomene meteo extreme mult mărite ca intensitate, amploare şi răspândire pe glob. Se vor accentua fenomenele legate de globalizare, foamete, lupta pentru resurse de apă şi combustibil. Pe termen lung va începe un proces dureros de înlocuire a actualei orânduiri capitaliste aşa cum o cunoaştem acum, dominantă astăzi, cu un sistem corporatist mai flexibil la schimbări, dar totodată cu un sistem mult mai precis, centralizat şi planificat de legi economice adaptat la schimbările evoluţiei actuale şi viitoare a societăţii umane.

Rep.: A stârnit multă panică apropierea cometei Eilen, ce spuneţi?

Dr. Emil Strainu: Este strigătul disperat al sectelor milenariste care de două mi de ani nu mai contenesc în efortul Io disperat de a anunţa, proroci sfârşiţi lumii. Caracteristicile şi evoluţia cometei sunt clasice şi este posibil ca din octombrie să o vedem pe cer şi de la latitudinea caracteristică ţării noastre.

Amintesc că în mod obişnuit coada unei comete poate atinge până la câteva sute de milioane de kilometri în lungime, iar capul poate fi comparat cu diametrul Soarelui nostru, în timp ce nucleul dens al cometei poate atinge cu greu câţiva kilometri în diametru, de regulă unu, doi kilometri! în rest este formată dir vapori, praf şi pulbere cosmică cu o densitate infimă.

Faptul că şi-a schimbat traiectoria de câteva ori se datorează interacţiunii gravitaţionale cu câmpurile aştrilor pe care i-a întâlnit în drum. Reamintesc că planetele grele au rolul de a devia aceste comete ce intră în sistemul nostru solar, de regulă planeta Neptun este cea care respinge spre Soare aceste comete, trimiţându-le la dezintegrare. Cometele vin din spăl din adâncul Universului din zona cunoscută ca „Norul lui OORT”.

Rep.: Care este marea problemă a contactului cu civilizaţiile extraterestre?

Dr. Emil Strainu: După părerea mea este o ipoteză falsă! Contactul cu civilizaţiile extraterestre s-a realizat de mult, începând cu preistoria lui homo sapiens sapiens. Au fost şi sunt permanent între noi, având pe Terra observatori în mod constant. Nu este vorba de o singură civilizaţie, ci de un grup de civilizaţii făcând parte din aşa-zisul „Club Galactic”, un fel de ONU galactic, marea problemă a prezentului stă în recunoaşterea acestui contact ce a devenit din ce în ce mai evident, numai cine nu vrea nu îl vede! Reţineţi că numai în galaxia noastră, Calea Lactee, se găsesc, estimate, peste două sute de miliarde de sisteme solare asemănătoare cu al nostru!

Dar despre contactul cu ET, pe larg într-un număr viitor al revistei!

Rep.: Sunteţi singurul european recunoscut că a-ţi intrat în celebra Zonă 51 din statul Nevada SUA, cea mai secretă bază din lume. spuneţi-ne pe scurt ceva ce va impresionat acolo…

Dr. Emil Strainu: Sunt multe lucru foarte interesante de spus… nici nu prea ştiu la care să mă hotărăsc! Totuşi cred că printre cele mai impresionante lucruri observate îl constituie zborul aeronavelor ce evoluau cu viteze de 15-20 Mach (1 Mach reprezintă viteza sunetului), din păcate zborul l-am urmărit noptea, ghidându-mă după luminile de poziţie ale acestora deoarece ele sunt scoase din hangarele subterane la zbor numai noaptea.


Este impresionant să vezi acel zbor ce sfidează legile fizicii cu întoarceri bruşte în unghi drept sau la 180 de grade, urmate de staţionări la punct fix sau ţâşniri instantanee cu viteze uluitoare. Suprasarcinile sunt colosale, 25-30 G, reamintind că un pilot superantrenat abia rezistă cu greu la 7-8 G, iar materialele realizate pe Terra la 12-14 G maximum (G este acceleraţia gravitaţională). Este fascinant, de-a dreptul ireal pentru tehnologia terestră actuală pe care o cunoaştem!

Rep.: Care credeţi că este cel mai mare pericol cu care se confruntă în prezent umanitatea?

Dr. Emil Strainu: După eclipsa totală de soare din 1999, ce a fost observată şi de pe teritoriul României, în urma măsurătorilor efectuate cu această ocazie am avertizat că activitatea Soarelui devine din ce în ce mai imprevizibilă şi nu mai respectă ciclurile de 11 ani între anul „Soarelui calm” şi anul „Soarelui de maximă intensitate”. De la începutul anului 2001 specialiştii în fizica Soarelui au observat o accelerare a unor fenomene din Soare materializate prin creşterea ca număr şi în intensitate a exploziilor solare, creşterea emisiilor de radiaţie infraroşie, ultravioletă, gama, electromagnetică şi a expulzărilor de materie ionizată (plasmă) din Soare. Acestea au urmări grave pentru clima terestră, economia mondială şi în primul rând asupra sănătăţii oamenilor, crescând alarmant numărul de cancere de piele, cataracte oculare şi au explodat accidentele vasculare cerebrale şi cardiace, alături de dezvoltarea şi a altor afecţiuni grave ca de exemplu bolile psihice.

Rep.: Care este cea mai importantă realizare a dumneavoastră din ultimul an?

Dr. Emil Strainu: Am avut un an bun, una dintre invenţii, este vorba de dispozitivul de protecţie bioenergetică cunoscut sub numele de Super ELFI sau Spiriduş HCX realizat în colaborare cu fizicianul Alexandru Muşat de la firma AIM Electronic, a obţinut nu mai puţin de zece medalii, dintre care şase de aur, la cele mai prestigioase simpozioane, congrese şi târguri pe profilul medicinii energetice şi psihotronicii.

Personal am obţinut Premiul „The Best Archimedes” ce s-a acordat pentru prima dată unei persoane fizice, pentru contribuţia în cercetări privind protecţia împotriva agresiunile psihotronice a oamenilor, până acum acest premiu s-a acordat numai unor institute de cercetări, universităţi (entităţi juridice în domeniul cercetării) etc.

Rep.: Care ar fi principalele utilizări ale acestui aparat?

Dr. Emil Strainu: Deşi pare incredibil, are utilizări multiple şi nebănuite, de la protecţia împotriva radiaţiilor emise de telefonia mobilă, calculatoare şi alte tipuri de aparatură la lupta cu stresul, stările de panică şi oboseală psihică, ajută la creşterea vitalităţii şi la ridicarea pragului de imunitate al organismului. Plus este eficient în multe alte situaţii delicate pentru organismul uman şi o gamă mare de afecţiuni. Este avizat de Ministerul Sănătăţii. Detalii pe Internet la adresa: www.spiridus.ro

Rep.: Am citit că faceţi parte dintr-un „Club” foarte select…

Dr. Emil Strainu: Este o parabolă a presei.

Am primit într-adevăr Premiul Nikita Mihalkov ce se acordă pentru contribuţii originale şi de succes în domeniul economic, artistic, dar şi ştiinţific şi politic, premiu ce l-au primit în ultimii ani savanţi şi cercetători, astronauţi, dar şi personalităţi ca Angela Merkel, Vladimir Puţin, Silvio Berlusconi sau primul ministru Brown al Marii Britanii şi alţii, cam 3-4 persoane din lume pe an. Dacă vreţi, este un fel de „Club”.

Rep.: Ce a-ţi dori să transmiteţi cititorilor Revistei „FOCUL VIU” şi „JURNALUL CONSPIRAŢIEI”?

Dr. Emil Strainu: in primul rând, sănătate şi încredere în viitor. Apoi, dacă le face plăcere, să urmărească această revistă, unde pe viitor vom face dezvăluiri extraordinare din domeniul cunoaşterii. îmi doresc o întâlnire cu cititorii revistei. Toate cele bune, pe curând în numărul viitor!

Interviu de Mariana Gavrila, preluat din revista „Focul Viu”

Comments

comments