Home / Conspiratii Romanesti / OZN In Romania / Vanatoarea de sateliti

Vanatoarea de sateliti

 

Vanatoarea-de-satelitiInginerul Valentin Furnică (36 de ani), cercetător în domeniul câmpului electromagnetic, împreună cu şoferul Radu Lăcătuş (45 de ani), ce-l însoţea în calitate de colaborator, au avut şansa să fie martori oculari ai evoluţiei mai multor OZN-uri, în perioada 23 iunie-26 august 1990, în zona Târgu Ocna-Miercurea Ciuc. Specificul muncii (geodezia) i-a permis inginerului întotdeauna o observare amă¬nunţită a bolţii cereşti şi a împrejurimilor punctului de staţie, atât ziua, cât şi noaptea. Evenimentele nu s-au succedat uniform în timpul celor două luni: primul având loc la 23 iunie, celelalte, în perioada 23 – 26 august. Fenomenele au fost urmărite de patru staţii geofizice separate, aflate în zone relativ depărtate de aşezări omeneşti. în observaţiile efectuate s-au constatat traiectorii care aveau înălţimi de la câţiva zeci de metri la sute de… kilometri. în seara zilei de 26 august, s-a semnalat un OZN care însoţea îndeaproape evoluţia pe orbită a unui… satelit artificial al Pământului. OZN-ul emitea la intervale de timp regulate flash-uri spre satelit. OZN-urile au survolat locaţiile Tuşnad-sat, Sântsimion, Sân- crăieni, Miercurea Ciuc.

Vitezele au variat de la zeci la sute de kilometri pe oră. OZN-urile erau alb- argintii, albastre, însoţite permanent de flash-uri şi benzi colorate în diferite nuanţe de culori stridente. Razele de lumină aveau intensitate mai mare în direcţia de zbor, dar nu au fost observate jeturi de propulsie. A fost semnalată şi o aterizare, după ce s-a încercat un schimb de semnale luminoase cu OZN- ul. Observaţiile au durat de la câteva minute la zeci de minute. Autorul deţine un jurnal de observaţii exe-cutate cu o mare rigurozitate ştiinţifică, folosind unbogat set de aparatură de cercetare. Rezultatele sunt interesante şi aduc multe elemente noi în vastul dosar al fenomenului OZN.


O observaţie deosebită o constituie faptul că pe timpul evoluţiilor OZN-urilor au fost semnalate mari variaţii ale câmpurilor electromagnetice, iar măsurătorile geodezice nu au mai putut fi efectuate,acele indicatoare ale aparatelor de măsură fiind date efectiv peste cap! Evoluţia OZN-urilor a fost urmărită prin lunete, telemetre, teodolite şi binocluri, măsurându-se precis vitezele, unghiurile de înălţare, azimuturile şi înălţimile de evoluţie pe toată durata cât s-au aflat în câmpul de observaţie, ca şi coordonatele punctelor de staţie şi de aterizare. Domnul Valentin Furnică se afirmă ca un observator avizat ale cărui cercetări au un profund caracter ştiinţific.

Autor: Dr. Emil Strainu

Comments

comments