Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Uniunea Nord Americana

Uniunea Nord Americana

 

Uniunea Nord AmericanaExistă o teorie conform căreia un grup misterios de susţină­tori de elită ai globalizării plănuieşte să şteargă SUA, Canada şi Mexic de pe harta lumii şi să creeze un nou stat transnaţional, similar Uniunii Europene. Aceasta ar fi conspiraţia Uniunii Nord-Americane.

Conform adepţilor conspiraţiilor, guvernele de la Washington, Ottawa şi Ciudad de Mexico ar fi dizolvate şi înlocuite cu un sistem politic centralizat în stil european. Cum se presupune că se va pune în practică acest complot? Ei cred că se realizează pe furiş, sub forma unei serii de acorduri de comerţ liber.

Principalele caracteristici ale Uniunii Nord Americane, se presupune, vor fi o superautostradă colosală cu 12 benzi şi renunţarea la monedele na­ţionale care vor fi substituite printr-o nouă unitate monetară comună. Super-autostrada sau „superculoarul“, cum a fost poreclit, care s-ar întinde din Yukon până în peninsula Yucatan, ar fi o parte intrinsecă a noului su- perstat, facilitând circulaţia uşoară a mărfurilor şi a oamenilor în limitele noilor graniţe extinse. Mulţi cred că deja s-au pregătit planuri secrete care aşteaptă doar să fie puse în aplicare.

Uniunea Nord Americana ar avea o nouă monedă, amero, care ar înlo­cui dolarii SUA şi dolarii canadieni, precum şi peso-ul mexican. Se zvoneşte chiar că s-ar renunţa la limba engleză în favoarea celei spaniole. Creşterea populaţiei hispanice din SUA şi transformarea sa într-o forţă tot mai importantă din punct de vedere social şi economic ar contribui la facilitarea unei astfel de schimbări controversate.

Deci ce anume se află în spatele acestei poveşti? Există speculaţii con­form cărora Uniunea Nord Americana este un concept creat de către un grup de industriaşi liberali ale căror corporaţii ar fi avantajate de libertatea comercială presupusă de o astfel de expansiune geografică. Amatorii de conspiraţii susţin că această clică îşi atinge scopul prin creşterea numărului de acorduri comerciale bilaterale.


E posibil oare ca activităţile Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), Parteneriatului pentru Securitate şi Prosperitate (SPP) şi Consiliului

de Relaţii Internaţionale (CFR) să fie toate orientate spre realizarea Uniunii Nord-Americane? E oare o coincidenţă faptul că SPP pledează pentru o mai bună cooperare între SUA, Canada şi Mexic într-o gamă largă de probleme § sau că CFR a redactat un raport numit Construirea unei comunităţi nord-ame- ¡f ricane?               l

O altă organizaţie despre care unii cred că este implicată este Coaliţia Super-Culoarului Nord-American (NASCO), al cărei rol este de a susţine activităţile economice de-a lungul unui culoar ce se întinde prin toată par­tea centrală a SUA, estul şi centrul Canadei şi până în inima Mexicului. Orga­nizaţia pretinde că realizează o legătură între 71 de milioane de oameni şi sprijină comerţul a trei ţări în valoare de 71 de trilioane $.

Sau poate că Uniunea Nord-Americană este o uriaşă diversiune protecţio- nistă, orchestrată de grupurile de afaceri de dreapta din SUA? Unii speculează că această teorie a superstatului face parte dintr-un plan de a distrage atenţia de la adevăratele probleme cu care se confruntă ţara, cum ar fi şomajul, imi­graţia ilegală şi tensiunile rasiale. Manipulând temerile profunde legate de ameninţările externe, răspândirea teoriei privind Uniunea Nord-Americană împiedică dezvoltarea pe care o generează îmbunătăţirea dreptului muncii, re­forma imigraţiei, reglementarea pieţelor, măsuri care ar fi toate dezavantajoase pentru dreapta americană corporatistă, care se opune operaţiunilor unor gru­puri precum NAFTA şi SPP.

Comments

comments