Home / Conspiratii Romanesti / OZN In Romania / Un OZN sfidează meteorologia

Un OZN sfidează meteorologia

 

ozn-sfideazaNoaptea de 15 spre 16 februarie 1991 reprezintă pentru multe persoane o experienţă unică – este data la care a fost observat un OZN gigant – evoluând în nişte condiţii de-a dreptul imposibile, cum spun aviatorii, referindu-se la caracteristicile aeronavelor terestre cunoscute.

în miez de iarnă, pe o ninsoare abundentă şi un viscol puternic (rafalele de vânt atingând 20-25 m/s), au început deodată să se audă tunete puternice, iar cerul întunecat ca smoala a fost brăzdat de fulgere orbitoare, ca în toiul verii. Nedumeriţi şi speriaţi (ninge şi tună iama – semn rău), unii s-au grăbit să iasă afară din casă. Afară, însă, au rămas înmărmuriţi.

Pe cer, sfidând vijelia, plutea fără nici un zgomot, un obiect cilindric, lung de circa 150 – 180 m şi cu diametral în jur de 20 m, de o culoare verde crud intens.

La partea posterioară avea un fel de jet luminos, tot de culoare verde crud, dar mult mai deschis ca nuanţă, cu o lungime ce a fost apreciată la circa 30 m. De undeva din corpul cilindric se desprindeau periodic 3-5 sfere cu diametrul estimat la circa 3 m, de culoare verde-albăstrui.

Micile sfere se apropiau de liniile de înaltă tensiune şi în acel moment se produceau descărcări electrice violente, asemănătoare fulgerelor, de la cabluri şi stâlpi la sfere. Intensificându-li-se culoarea, puternic irizate, sferele se întorceau la nava-mamă în urma descărcărilor electrice produse. Unele reţele electrice şi puncte de transformare au fost scoase din funcţiune, fără a fi distruse, dar, ciudat, au apărut pe traseul deplasării OZN-ului zone cu masive căderi de tensiune. Peste 40 de localităţi din zona de sud-est a ţării, printre care şi câteva oraşe (Slobozia, Urziceni, Călăraşi, Ţăndărei, Feteşti), au rămas toată noaptea în întuneric parţial sau total. Defecţiunile minore constatate a doua zi, conform relatărilor unor lucrători de la reţelele de distribuţie a energiei electrice, nu justificau amploarea penei de curent.

Martorii, conform presei din vremea respectivă, susţin că, după alimentarea cu energie electrică, OZN-ul se deplasa foarte silenţios, fie foarte lent, fie foarte brusc, în plan orizontal sau vertical, aparent haotic, pe nişte traiectorii aleatorii, care parcă sfidau gravitaţia şi vântul foarte puternic. Viteza OZN-ului a fost estimată la 3.000-5.000 km/oră. Cilindrul verde şi-a făcut simţită prezenţa pe direcţia NE – SV, în afara arcului carpatic şi în zona Bărăganului. După ce s-a arătat în plenitudinea frumuseţii sale bucureştenilor, cel puţin celor care au avut curajul sa iasă din case şi să înfrunte viscolul, deşi există şi mărturii ale unor persoane, care locuiau la etajele superioare ale unor blocuri înalte, ce au povestit cum vedeau OZN-ul de la ferestrele lor, OZN- ul a început să colinde sud-estul ţării. Evoluţia a început în jurul orei 20,30 (primele semnalări), a continuat toată noaptea, ultima apariţie fiind remarcată către ziuă, în sudul Dobrogei, după care a dispărut fară urmă. Valul dc telefoane ce semnalau apariţia a făcut ca, a doua zi.


Institutul Meteorologic să dea un comunicat în care să arate că, într-adevăr, pe fondul unui viscol puternic, în sudul ţării s-au produs descărcări electrice (un fenomen rarisim, dar cunoscut), nepomenindu-se, însă, nimic despre OZN.

Staţiile radar au semnalat mai multe obiecte care s-au deplasat pe traiectorii aleatorii, în afara traseelor de zbor, în sudul ţării. Traiectele nu erau continue şi au fost raportate în perioada 15.02, ora 20,00, până pe 16.02, ora 05,00; de semnalat că, în perioada respectivă, din cauza timpului nefavorabil, zona respectivă nu a fost survolată de nici o aeronavă, aeroporturile şi aerodromurile din sudul şi estul ţării fiind închise. Indicatoarele radar prezentau, pentru sectoarele de spaţiu aerian analizat, zone puternic ionizate, ce se suprapuneau cu deplasarea obiectului aerian, iar, transmisiunile radio, chiar şi în emisiunile posturilor de radiodifuziune, s-au constatat puternice perturbaţii, puse ulterior pe seama descărcărilor electrice produse. Evenimentul a fost prezentat în mass- media, stârnind ample controverse.

Autor: Dr. Emil Strainu

Comments

comments