Home / Conspiratii Mondiale / OZN / Un OZN il trezeste din somn pe Bill Clinton

Un OZN il trezeste din somn pe Bill Clinton

 

Bill ClintonNumai pasiunea pentru studiul fenomenelor aero- spaţiale neidentificate ne-a determinat ca, în primăvara anului 1994, să notăm date despre prezumtiva evoluţie a unor OZN-uri în zona Pacificului de Sud, relatate de către un marinar român de cursă lungă. Presa americană a intrat ulterior în posesia unui document „ultrasecret” al USAF, în care este prezentat cu lux de amănunte un incident spectaculos, ce a avut loc în Pacificul de Sud, în prezenţa unui mare număr de martori oculari (localnici, indigeni şi marinari). în cele ce urmează, voi prezenta rezultatul suprapunerii celor două relatări (a marinarului român de cursă lungă şi a presei americane), ambele referindu-se la „un eveniment OZN”, cu precizarea că informaţiile coincid până la identitate.

După ce, în perioada anterioară evenimentului, în zonă fuseseră semnalate diferite anomalii în propagarea undelor radio folosite în telecomunicaţii şi sistemele de dirijare a navelor maritime şi aeriene ( civile şi militare), echipajele unor nave sub diverse pavilioane au raportat apariţia unor ciudate globuri aeriene luminoase, care se deplasau în atmosferă ziua şi noaptea, sfidând legile gravitaţiei şi ale aerodinamicii, neputându-se stabili originea lor.

Semnalările au culminat cu un incident care a avut loc în data de 1 februarie 1994, ora locală 22.30, într-un punct situat în Pacificul de Sud, la o altitudine de 20 km, când un obiect de origine necunoscută a explodat. Populaţia insulei celei mai apropiate de locul exploziei a fost martoră la acest eveniment, ea fiind formată în întregime din pescari aflaţi în larg, la pescuit.

Maitorii susţin că lumina produsă de explozie a fost mai strălucitoare decât cea a soarelui şi a avut o culoare schimbătoare, trecând de la roşu intens, prin portocaliu şi galben, la albastru-violet. După explozie, în atmosferă a rămas o umbră de fum, care se întindea de-a lungul traiectoriei misteriosului obiect, urmă ce a persistat aproximativ o oră. Ciudatul obiect a fost preluat şi urmărit, din momentul detectării lui, de către opt sateliţi aparţinând sistemului de supraveghere aeriană NORAD al SUA. Patru dintre sateliţi au primit comanda de la sol de a-şi schimba orbita, efectuând observaţii în infraroşu, iar ceilalţi doi în domeniul radiaţiilor vizibile, preluând şi transmiţând imagini video care au fost analizate de experţi ai US Air Force. Deşi din analiză a rezultat că explozia nu fusese de origine nucleară, violenţa acesteia a fost apreciată ca fiind de zece ori mai mare decât cea a exploziei nucleare de la Hiroshima. Evoluţia obiectului a fost observată de la bordul unor avioane şi nave militare şi civile care se aflau în zonă, atât cu ochiul liber, cât şi cu instrumente optice sau prin mijloacele specifice radiolocaţiei. Semnalul de radiolocaţie, după explozie, prezenta mari zone ionizate. Comunicaţiile radar au fost intens afectate, atât în timpul prezenţei obiectului în zona, cât şi pe durata cât a mai persistat norul de fum.


Momentul exploziei a creat o stare de şoc, la coman-damentele NORAD şi USAF apărând confuzia unui atac nuclear, ceea ce a determinat Consiliul de Apărare al SUA să modifice urgent starea de alarmă DEFCOM a NORAD şi să-l trezească din somn pe preşedintele SUA, Bill Clinton, fiind pregătită pentru decolare aeronava Air Force One, unde este instalat unul dintre punctele de comandă mobile folosite în cazul unui atac nuclear. Asupra greutăţii şi dimensiunilor obiectului mai persistă şi acum controverse între diferitele surse din presa americană care au reprodus evenimentul. Totuşi, dm puţinele scurgeri de informaţii rezultă că diametrul a fost estimat între 9 m şi 30 m, iar greutatea între 4 t si 40 t, dacă facem corelaţii cu materia terestră cunoscută.

Deşi a trecut atâta timp de la incident, intrusul spaţial a fost înscris la capitolul OZN, existând până în prezent o singură certitudine, şi anume că nu a fost un obiect sau un fenomen terestru cunoscut. Datele obţinute prin investigaţii, observaţii şi anchete minuţioase la faţa locului mai sunt realizate şi în prezent la NORAD şi USAF.

About The Author

Dr. Emil Strainu @ Jurnalul Conspiratiei
Ufolog, autor, general

Comments

comments