Home / Conspiratii Mondiale / Personalitati / Tupac Shakur Traieste

Tupac Shakur Traieste

 

Tupac ShakurDupă ce a plecat de la un meci al lui Mike Tyson care avusese loc în Las Vegas, în ziua de sâmbătă, 7 septembrie 1996, se spune că Tupac Shakur a fost împuşcat de cinci ori dintr-o maşină care oprise aproape de a sa. Iniţial, a supravieţuit împuşcăturilor şi a fost dus la un spi­tal din apropiere. Decesul a fost pronunţat la 13 septembrie 1996, dată care cădea într-o zi de vineri 13. Au apărut numeroase teorii conspiraţioniste pri­vind uciderea sa, dar nici una nu a prins atât de bine ca aceea conform căreia moartea lui nu ar fi decât doar o farsă de proporţii. Această teorie susţine că Shakur voia să scape de publicitatea sufocantă generată de stilul său de viaţă de gangster celebru şi că trăieşte în prezent undeva pe o insulă pustie.

Conspiraţioniştii au produs diverse „dovezi“ pentru a susţine această teo­rie. Printre acestea şi următoarele:

  • A apărut răstignit pe coperta unuia dintre albumele sale, ceea ce ar sugera că se va întoarce.
  • Un clip video lansat în mod convenabil la doar câteva zile după moartea sa îl arată pe Tupac ucis, probabil pentru a convinge publicul că asta este ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.
  • Tupac purta întotdeauna o vestă antiglonţ, oriunde s-ar fi dus. De ce nu a purtat-o şi la un eveniment unde era atât de expus, precum un meci al lui Tyson? Unii cred că ar fi vrut să facă plauzibilă ideea că a murit împuşcat.
  • In multe dintre cântecele sale vorbeşte despre cum va fi înmormântat, atunci de ce se presupune că a fost incinerat imediat după moarte? Mai mult, e foarte suspect să incinerezi pe cineva în ziua următoare morţii, fără a efectua o anchetă completă. De fapt, este ilegal să înmormân­tezi pe cineva care a fost ucis fără a efectua o examinare post-mortem.
  • De ce nu a reuşit poliţia să localizeze maşina albă din care s-a tras? In fond, Las Vegas este în mijlocul deşertului şi ar părea destul de puţin probabil să fi scăpat neobservată.
  • Cei din jurul lui Tupac erau notorii pentru imaginea lor publică de gangsteri. Atunci de ce nu a tras nici unul dintre ei focuri de răspuns?

O anchetă asupra acestei crime, publicată în Los Angeles Times, a ajuns la concluzia că ucigaşul era un bărbat pe care Tupac îl atacase mai spre începu­tul serii, sub privirile martorilor, Orlando Anderson, membru al unei bande în conflict cu cea a lui Tupac. Anderson a fost ucis după aceea de un glonţ încasat într-o confruntare între gangsteri, dar până la acea vreme nu fusese pedepsit pentru uciderea lui Tupac – poate că era protejat de persoane sus- puse. Dar cel mai important detaliu din descoperirile ziarului a fost când s-a aflat cine pusese la dispoziţie arma cu care fusese ucis artistul: era vorba de principalul rival în muzica rap şi duşman suprem al lui Tupac, Notorious B.I.G., despre care se zvonea că ar fi plătit înjur de 1 milion $ pentru ucide­rea lui Tupac. Deşi a negat orice implicare, rapperul a fost şi el împuşcat mor­tal într-o crimă care a avut loc la doar câteva luni după moartea lui Tupac, crimă rămasă şi ea nerezolvată. Dacă a fost într-adevăr implicat, probabil că această conspiraţie a cuprins întreaga cultură de bande din Los Angeles, din moment ce au reuşit să-l acopere atâta timp.

Comments

comments