Home / Conspiratii Romanesti / Mistere / Tuneluri pe sub Marea Neagra

Tuneluri pe sub Marea Neagra

 

Tuneluri pe sub Marea NeagraRelatarea pare că vine din istoria trăită de înaintaşii noştri şi uitată din motive pe care numai scurgerea ireversibilă a timpului ne poate face să le înţelegem.

Domnul Medineţ Iovan are 87 de ani (2011) şi toată viaţa sa şi a familiei sale este legată din vechime de creşterea oilor. Ne scrie că străbunicul său în ultima parte a secolului al XlX-lea şi până la Primul Război Mondial era furnizor de oi, miei şi berbeci pentru piaţa din Turcia.

Până aici toate bune şi frumoase am spune noi, subliniind faptul că, anual, străbunicul domnului în cauză exporta între 2.000 şi 5.000 de animale vii anual! Bun negoţ, bun câştig!

Starea noastră de perplexitate s-a declanşat în momentul în care cititorul nostru vrea să ne convingă că străbunicul său îşi ducea oile în Turcia nu cu turmele pe uscat şi nici cu vasele pe mare, ci prin nişte tuneluri pe sub Marea Neagra în lungime de câteva sute de kilometri.


Conform relatării primite, din sudul Dobrogei actuale şi din Cadrilater pornesc două tuneluri pe sub Marea Neagra folosite în vechime de negustorii iniţiaţi din spaţiul carpato-danubiano-pontic în comerţul cu Imperiul Otoman şi ţările din Peninsula Asia Mică.

Sursa noastră ne-a spus că intrările în cele două tuneluri pe sub Marea Neagra ar exista şi astăzi, deşi ele au fost astupate în perioada Primului Război Mondial şi puse sub controlul organelor de securitate din România şi Bulgaria în perioada cât aceste state au fost sub’ regim comunist.

In perioada anilor ’70-’80, nişte militari care erau concentraţi la muncă la Canalul Dunăre – Marea Neagră, undeva la o unitate militară din zona Murfatlar, au fost surprinşi după multe luni că treceau în week-end, în mod regulat, în Cadrilater, în Bulgaria la bunici, printr-un sistem de tuneluri ce legau două cimitire din zona de frontieră dintre România şi Bulgaria.” Tunelurile mai există şi acum!

Autor: Dr. Emil Străinu

Comments

comments