Home / Conspiratii Mondiale / Musamalizari / Titanicul distrus de o torpila

Titanicul distrus de o torpila

 

TitaniculIn 1912 vasul englez de croazieră Titanic s-a scufundat în Atlan­ticul de Nord, provocând moartea a aproximativ două treimi din pasageri, înecaţi în apele îngheţate. Tragedia celei mai mari nave de linie de la acea vreme a fost atribuită, multă vreme, unei coliziuni mortale cu un ais­berg, versiune susţinută atât de cei aflaţi la bordul navei, cât şi de cei de pe vasele de salvare.

Nava a rămas nedescoperită timp de peste 70 de ani până când doctorul Robert Ballard, de la Institutul Oceanografie Woods Hole, a organizat o expediţie care a reuşit să localizeze epava. Scufundările ulterioare la epavă şi o examinare mai atentă a scheletului avariat au dat naştere unei noi teorii privind distrugerea navei. Uitaţi aisbergul. Titanicul a fost scufundat de o torpilă.


Susţinătorii acestei teorii dau vina pe germani. Până în 1912 germanii îşi perfecţionaseră submarinele şi construiseră câteva prototipuri pe care le testau. Conform acestei versiuni, guvernul german nu avea încredere în englezi şi a decis să le dovedească acestora că se înşelau atunci când au decla­rat că nava era „imposibil de scufundat“. Submarinul s-a strecurat discret în Atlanticul de Nord şi s-a apropiat pe furiş de luxosul vas de croazieră. A fost pur şi simplu o problemă de noroc şi coincidenţă faptul că tocmai atunci vasul trecea pe lângă un aisberg; dându-şi seama că acesta le va as­cunde fapta nelegiuită, germanii au bombardat vaporul din aceeaşi parte. Distrugerile provocate au scufundat Titanicul şi pe pasagerii aflaţi la bord. Submarinul german s-a îndepărtat neobservat şi a lăsat aisbergul să-i preia gloria scufundării Titanicului.

 

Comments

comments