Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Teorii legate de Zona 51

Teorii legate de Zona 51

 

Zona-51Timp de mulţi ani s-au făcut speculaţii asupra a ceea ce se întâmplă cu adevărat într-o regiune îndepărtată din deşertul Nevada, lângă Roswell, New Mexico, regiune care a ajuns să fie cunoscută drept Zona 51. Este un fost aerodrom care, în 1955, a fost transformat într-o bază ultrasecretă pentru producerea avioanelor de spionaj şi care a devenit faimos pentru caracterul său secret şi incidentele bizare. Nici măcar numele aerodromului nu este recunoscut de către guvernul SUA, dar pare aproape sigur că acolo se întâmplă ceva despre care publicul nu trebuie să ştie.

Varianta oficială sugerează că zona este o bază militară de teste. Singura informaţie concretă disponibilă este localizarea geografică – ştim că se află la nord de Las Vegas. Dincolo de acest lucru, intrăm într-o adevărată reţea de conspiraţii şi perdele de fum. Puţini sunt cei care ştiu ce se întâmplă cu adevărat acolo. Deoarece perimetrul este protejat de o zonă aeriană în care este interzis accesul oricăror nave, inclusiv din spaţiu, pare imposibil să desluşim orice informaţie credibilă. Armata pare să adopte măsuri excesive pentru a împiedica accesul. Dacă zona este o bază militară de tragere, acest lucru este justificat, cu toate acestea, interdicţiile legate de acces par cel puţin severe. Zona este înconjurată complet cu garduri supravegheate prin sute de camere de securitate cu circuit închis, demne de un zid al Berlinului din epoca modernă. Semnele din apropiere îi avertizează pe intruşi că riscă să devină victimele forţei şi violenţei, ba chiar ar putea fi ucişi dacă pătrund în perimetrul bazei. Se pare că cineva este foarte interesat să ţină oamenii la distanţă. Drumurile care înconjoară acea zonă sunt păzite de maşini de camuflaj cu plăcuţe de înmatriculare ale guvernului. Sunt conduse de bărbaţi în uniforme militare pentru deşert, dotaţi cu puşti de asalt Ml 6. Mai mult, drumurile sunt pline de senzori care transmit mişcările oricărui vehicul care trece prin zonă. Toate aceste lucruri nu par să indice o bază militară convenţională.


Acum, după ce avioanele de spionaj au fost construite şi retrase din Zona 51, nu se ştie pentru ce mai este folosită această zonă. Tot ceea ce ştim este că există un vast aerodrom care nu este trecut pe nici o hartă. Câţiva curioşi îndrăzneţi şi-au riscat viaţa, fotografiind zona de pe dealurile din apropi­ere şi sunt disponibile alte câteva fotografii surprinse de sateliţi ruşi şi co­merciali – inclusiv o fotografie cu un hangar recent construit, ceea ce infirmă teoriile că Zona 51 ar fi fost închisă de către guvern.

Conform unei teorii, zona reprezintă un centru de cercetare pentru stu­diul OZN-urilor şi pentru construirea faimoaselor elicoptere „negre“. Fără îndoială, OZN-urile ar avea nevoie de un loc unde să fie duse pentru a fi stu­diate, de exemplu în perioada de după incidentul Roswell din anii ’50, când, de la o fermă din New Mexico a fost recuperată epava a ceva ce se zvonea a fi o farfurie zburătoare. Desigur, este posibil şi ca guvernul SUA să încerce să reproducă aici tehnologia furată de la nava extraterestră.

O teorie şi mai tulburătoare şi mai bizară susţinută de unii este că în acea zonă sunt ţinuţi captivi extratereştri vii, recuperaţi de pe nava lor spaţială. Cine ştie ce li s-ar fi putut întâmpla eventualilor extratereştri rămaşi în urma presupusei prăbuşiri a unui OZN la Roswell? Dacă aşa stau lucru­rile, s-ar părea că autorităţile stau pe o bombă cu ceas. Dacă într-adevăr extratereştrii au reuşit să ajungă pe Pământ înseamnă că tehnologia lor este mult superioară celei de care dispunem noi. Dacă ar fi ţinuţi în viaţă în Zona 51, posibilitatea ca ei să evadeze şi să ajungă printre noi nu poate fi igno­rată – iar consecinţele unui astfel de eveniment ar fi potenţial catastrofale.

Comments

comments