Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Televiziunea

Televiziunea

 

TeleviziuneaDupă al Doilea Război Mondial, mass-media şi industria spec­tacolelor s-au schimbat definitiv. Datorită inventării televiziunii, oamenii nu mai erau nevoiţi să se bazeze pe radiouri cu bruiaje şi proiectoare de diapozitive care proiectau imagini pe un cearşaf vechi, pen­tru a-şi asigura distracţia de seară şi nici să apeleze la propria imaginaţie. La televizor, imaginile în mişcare erau redate în detalii realiste.

Nimeni nu poate nega că televiziunea s-a dovedit un mijloc popular şi trainic de petrecere a timpului liber. Dar conspiraţioniştii afirmă că în spatele dezvoltării şi promovării televiziunii se află o conspiraţie mondială pusă în mişcare de guvernul SUA şi de (pe-atunci) proaspăt formata CIA. Dându-şi seama că televiziunea ar revoluţiona complet divertismentul, CIA, se crede, şi-a stabilit drept prioritate absolută să o dezvolte şi promoveze. Până la data la care au apărut pe piaţă modele de televizoare accesibile ca preţ, se crease deja o întreagă gamă de forme speciale de distracţie.


Şi de ce şi-ar fi dorit guvernul atât de mult să încurajeze publicul să se uite la televizor? Dacă vasta majoritate a publicului era ocupată, acest lucru le-ar fi distras atenţia de la programele secrete de apărare. Exista speranţa că, datorită acestei distracţii moderne, SUA va putea să se folosească de orice strategii ar fi dorit pentru a concura cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece.

 

Comments

comments