Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Sisteme complexte de tunele subterane

Sisteme complexte de tunele subterane

 

tunele subteraneUn articol din 1989 din revista US News and World Raport a declarat că FEMA şi Pentagonul administrează cam 50 de posturi de comandă secrete, inclusiv Mt. Weather, şi o unitate de rezervă a Pentagonului numită „Raven Rock” sau „Site R” de lângă graniţa cu Maryland- Pensilvania. Acest loc este relativ lângă punctul de retragere prezidenţială „Camp David”, care este considerat a avea propriul complex subteran. Sauder subliniază faptul că, dacă un astfel de complex există, este cel puţin posibil ca cele două complexe subterane să comunice între ele. Cu toate acestea, este doar o speculaţie.

Parte a dificultăţii pe care cineva o are în încercarea de a dezvălui misterul este că a devenit conectat cu apărarea naţională. Majoritatea unităţilor subterane, construite devreme, au fost aparent conectate la programul nostru nuclear de testare, împreună cu alte planuri complexe, evidenţiind depozitarea silozurilor rachetelor MX. Unele din aceste planuri includ foreze mecanice care ar săpa tunele subterane spre suprafaţă prin molozul unui atac nuclear, trăgând rachete MX în spatele lor. Odată ce forezele ajung la suprafaţă, se dau la o parte şi racheta pe care o poartă va trage ca represalii. Acestea sunt scenarii negre ce sunt subiect de ficţiune şi par doar să zgârie suprafaţa a ceea ce s-a propus de decade încoace. Sauder dezvăluie că Serviciul de Spionaj SUA a conştientizat sistemul de tunele subterane de sub Moscova, pe care liderii acestei ţări îl puteau utiliza pentru a supravieţui unui atac nuclear. A fost cunoscut la începutul lui 1960 şi, pe bună dreptate, s-a speculat că eforturile s-au dus în curând în subteran pentru a construi . unităţi pentru conducătorii Statelor Unite.


Totuşi, pentru a fi eficiente, aceste unităţi trebuiau să fie complet secrete. Pentru a îndeplini aceasta, tehnologiile trebuiau dezvoltate pentru a construi astfel de unităţi, iar metodologiile – dezvoltate, pentru a permite comunicaţiilor să rămână neobservate de cei care trăiesc alături.

Comments

comments