SIDA

 

sidaNu greşim prea mult considerând că apariţia SIDA este unul dintre cele mai îngrozitoare evenimente ale secolului XX. Cercetările

au înghiţit milioane de lire sterline, dar tratamentul pare să fi rămas la fel de imposibil de găsit. Astfel au apus zilele sexului neprotejat, ale con­sumului liber de droguri şi stilului de viaţă rock&roll: virusul fatal îi infec­tează pe toţi cei expuşi, fără discriminare.

Oricât de şocant ar fi întregul fenomen dacă ar fi vorba într-adevăr de o molimă naturală, există o teorie că virusul SIDA a fost, de fapt, produs arti­ficial de guvernul SUA pentru a extermina aşa-numiţii „consumatori inutili“: negrii, homosexualii şi utilizatorii de droguri, mai exact. Doctorul Abdul Alim Muhammad, Ministrul Sănătăţii din cadrul organizaţiei religioase a lui Louis Farrakhan, Naţiunea Islamului, a solicitat o anchetă oficială. După cum spune chiar el:

„Ştim din raportul Congresului că s-au alocat bani pentru crearea unor agenţi biologici artificiali care să distrugă sistemul imunitar. Acest lucru s-a întâmplat în iulie 1969. Zece milioane de dolari au fost alocate armatei SUA. Aşa că… să se organizeze audieri pentru a da la iveală aceste dosare“.

în cadrul unui experiment care a avut loc în Tuskegee, Alabama, între 1932 şi 1972, aproximativ 400 de negri săraci au fost folosiţi drept cobai de către cercetători care studiau efectele îmbolnăvirii cu sifilis, dacă boala nu era tratată. Acest experiment a generat multă neîncredere în rândul popu­laţiei de afro-americani, determinându-i pe mulţi dintre ei să creadă că gu­vernul ar fi contaminat intenţionat cu virusul SIDA comunităţile de negri, folosindu-se de astfel de teste medicale.

Cu peste 30 de ani mai târziu, un studiu al organizaţiei Rand Corp dez­văluia că 16% dintre afro-americani credeau că SIDA fusese creată pentru a reduce populaţia de culoare, în vreme ce 25% credeau că virusul fusese sin­tetizat într-un laborator. Fără îndoială, această idee a luat naştere din faptul că boala a apărut iniţial printre homosexuali şi afro-americani. Această teorie susţine că Programul American Special pentru Cancerul provocat de Virusuri (SCVP) este responsabil de apariţia bolii şi că virusul a fost răspândit, ulteri­or, în rândul populaţiei în cursul vaccinării împotriva variolei sau în rândurile bărbaţilor homosexuali, prin vaccinarea împotriva hepatitei B.


Un critic vehement al legăturii dintre HIV şi SIDA este Peter Duesberg, care afirmă că HIV nu e nicidecum un virus şi nu are nici un efect asupra declanşării SIDA. El susţine că agenţi non-infecţioşi precum contactele sexu­ale şi administrarea de droguri – fie recreaţionale, fie în scopuri medicale – sunt adevăratele cauze ale SIDA.

Nu putem şti care sunt originile acesstei boli. Nu ştim dacă cel mai eficient ucigaş viral din lumea întreagă s-a născut din vreo conspiraţie denaturată în numele controlului demografic sau al experimentului ştiinţific. Dar dacă a fost vorba de o conspiraţie, fără îndoială a reuşit. Poate că nu preconizase rezultate atât de dramatice.

Printre alte teorii conspiraţioniste împotriva negrilor se numără şi cea conform căreia Charles Drew, doctorul de culoare din Washington ale cărui cercetări inovatoare în domeniul plasmei sanguine au salvat mii de vieţi, a murit după un accident de maşină din cauză că nu a fost primit într-un spital rezervat albilor; cea conform căreia Tropical Fantasy, o băutură răcoritoare produsă de o firmă care angajează în număr mare minorităţi etnice, era, de fapt, un produs al Ku Klux Klan-ului şi conţinea substanţe chimice menite să sterilizeze bărbaţii de culoare. Au existat acuzaţii similare şi în legătură cu lanţul fast-food Church’s Fried Chicken şi băuturile răcoritoare Snapple.

Comments

comments