Home / Interviuri / Reiki – Secretul celui de-al 11-lea ceas?

Reiki – Secretul celui de-al 11-lea ceas?

 

ReikiDe-a lungul căutărilor mele ce m-au dus în cele mai sublime şi totodată cele mai ciudate locuri, am încercat să găsesc măcar o bucată din marele puzzle al cunoaşterii Maeştrilor Inaltati. Câteodată, am crezut în van că am pus mâna pe aşa ceva… altădată am fost atins de adierea unui ceva nedefinit şi frumos precum vedeam în visele mele derulate în faţa ochilor mei deschişi… Dar nu am găsit decât oameni ce se străduiau, ca şi mine. Am fost dezamăgit. Pe urmă am înţeles că. de fapt. nu e nevoie de mai mult. Nu trebuie decât să te pregăteşti şi. când îţi va veni ceasul să faci saltul, dacă meriţi, acei Maeştri înălţaţi ţi se vor dezvălui. Ţi se vor dezvălui în aşa fel încât vei uita şi dezamăgirile, şi rănile făcute de bocancii de fier pe care a trebuit să ţi-i faci ca să rezişti drumului, de spaimele şi luptele cu tine însuţi. Ţi se vor dezvălui în felul în care să îţi aduci brusc aminte doar de frumosul căutării. Şi de cei pe care i-ai întâlnit pe calea ta şi care au schimbat o vorbă cu tine făcându-te să nu te mai simţi singur în faţa dorinţei de a fi altceva decât o frunză bătută şi purtată de furtuna vremurilor vieţii tale.

Intr-una din zilele vremilor acestora am întâlnit un om. Am vorbit cu el după ce ajutase un prieten de-al meu. Acest om se numeşte Bogdan Georgescu. Intrat în cel de-al 42-lea an al călătoriei sale în lumea aceasta, a început să-mi spună:

B.G.: Lumea ezoterică şi partea nevăzută m-au interesat în momentul în care mi s-a pus un diagnostic care nu îmi mai acorda multe şanse din punct de vedere medical şi atunci mi-am dat seama că fiindu-mi frică de moarte, am zis că trebuie să fac şi eu altceva, să caut mai mult. Nu ştiam că există Dumnezeu până la vârsta de 30 de ani. La vârsta de 30 de ani, într-adevăr l-am găsit. Mi-am dat seama că sunt forţe care acţionează pe undeva…, să-i zicem lumea astrală din Univers. Dumnezeu e undeva acolo sus, Universul tot lucrează pentru noi. Prin urmare sunt un tip format, nu nativ. M-am apropiat de Dumnezeu prin Reiki. E adevărat ca Reiki-ul ca şi sistem coroborat cu ortodoxia ne ajută foarte mult.

Rep.: Reiki-ul este o tehnică recuperată din epocile trecute sau este o descoperire a vremurilor moderne?

B.G.: Părerea mea este că Reiki-ul s-a redescoperit în vremurile noastre, dar nu putem să-l comparăm cu Yoga pe care o ştim de mii de ani. Reiki-ul are, să spunem, vreo 400 de ani. Dar el a existat dintotdeauna. De ce spun asta? …Fiindcă Reiki-ul ca şi concept şi tehnica de a pune palmele pe bolnav pentru vindecarea lui sunt cunoscute încă de acum 2.000 de ani. Lucru spus şi făcut şi de lisus, numai că Sfintele Taine s-au uitat… De ce? Nu se spune şi nu intru în amănunte. Aici am o altă părere…

Rep.: Am înţeles că ai ajuns la grade destul de mari de cunoaştere…

B.G.: Da. Dar cunoaşterea nu este a noastră, ci a lui Dumnezeu. Accezi la cunoaştere prin Dumnezeu, prin întregul Univers. Am început să practic Reiki-ul şi am ajuns maestru în această tehnică primind iniţieri pe mai multe sisteme pentru a începe să simt energiile.

Rep.: Iartă-mă că te întrerup. Hai să spunem cititorilor ce este mai exact o astfel de iniţiere.

B.G.: Ce înseamnă o iniţiere? O iniţiere se produce în trei planuri. în plan fizic, spiritual şi energetic. în plan fizic, trebuie să faci ceva în faţa omului, trebuie să-i arăţi că-l iniţiezi, pentru că noi, în mod obişnuit, nu palpăm astfel de energii. Simţurile noastre sunt atrofiate. Dumnezeu ne-a creat după chipul şi asemănarea lui şi ne-a creat cu toate… cu clar¬viziune, clar-audiţie, clar-percepţie… etc, dar acestea se diminuează pe măsură ce creştem pentru că nu suntem pregătiţi. Nu suntem pregătiţi să vedem lumea spirituală, nu suntem pregătiţi să auzim lumea spirituală, nu suntem pregătiţi pentru foarte multe. Şi atunci, omul trebuie să vadă că-i faci ceva în plan fizic. Tu poţi să te uiţi doar la el şl să-i faci iniţierea fără nici o problemă, pentru că iniţierea nu o faci tu. Prin asta este minunat Reiki-ul: tu eşti doar un canal. Minunile le face Dumnezeu, nu noi.

In plan spiritual sunt cel care se ocupă de noi, cei care îţi dau accesul la anumite energii şi aici vorbim despre Sfinţi, Arhangheli, Maeştri înălţaţi, Maica lui lisus, Dumnezeu Tatăl.

In plan energetic se deschid nişte canale. Vezi tu, la prima iniţiere de grad lll’în Reiki, se dau acces la nişte simboluri, la nişte chei energetice. Ţi se deschide Chakra coroanei, palmele şi picioarele şi prin asta este minunat Reiki-ul pentru că începem să ne curăţăm noi prin noi înşine, începem să aducem în plan conştient problemele care sunt ale noastre.

Rep.: Vorbeai despre aceste simboluri din Reiki că sunt nişte chei? Toată lumea ştie că simbolurile reprezintă un concept, o idee. esenţializare. Ce sunt în Reiki aceste simboluri? Ce reprezintă ele? Vorbeşti de chei, cheia mă trimite în primul rând la o poartă.

B.G.: Da. Se poate spune că este şi o poartă. Acest simbol este cheia cu care deschidem această poartă, ca să avem acces la o anumită energie.

Rep.: Dar simbolul este un semn grafic… nu-i asa?

B.G.: Este un semn grafic, dar ideea e de a desena, de exemplu, un simbol ca să deschizi o poartă de energie e acelaşi lucru cu a-l vizualiza, Când un simbol din Reiki se activează, e pentru ca să ai acces la anumite energii… da… sunt anumite tehnici pe care aşa le-a primit maestrul Ushui.

Rep.: Şi fiindcă vorbeai de Maeştrii înălţaţi… putem să ne gândim că aceste simboluri sunt venite de la ei?

B.G.: Categoric da.

Rep.: Şi că dacă simbolul deschide o poartă, indiferent că este semn grafic sau altceva, este vorba de energia formei?

B.G.: Da, ai dreptate. Energia acţionează. Ideea este să o accesezi. Ţi se dă voie să accesezi. De ce? Să ne aducem aminte de ţinutul Shamballei care e legat de Atlantida. Iniţierea în sistemul Shamballei îţi dă acces la 352 de simboluri pe care atunci, demult, fiecare le folosea cum voia. Adică unul voia Soarele, altul altceva, şi atunci Dumnezeu nu a mal dat acces la toate simbolurile din Shamballa. Cred că a luat o decizie foarte înţeleaptă şi a înecat Atlantida. Au scăpat cei care au levitat, părerea mea. De atunci, unele dintre simboluri rămân, totuşi, nişte secrete. în momentul în care noi o să conştientizăm că trebuie să folosim energia doar în voia lui Dumnezeu, vom avea acces la ele. Asta vizavi de simboluri.

Rep.: în tot ceea ce ai făcut tu până acum. în toată această devenire. în toată evoluţia asta a ta. ai avut comunicare cu astfel de maeştri înălţaţi?

B.G.: în meditaţie. în meditaţii… da!

Rep.: De ce doar în meditaţii? Vreau să te întreb foarte clar… pentru cititori. De ce doar în chestiunile acestea, ce ţin de spiritual, ajungi să ai convingerea că El există şi poţi să lucrezi cu El? De ce nu apar aici. în lumea aceasta… concret, pentru oamenii care nu palpează energiile subtile?

B.G.: Părerea mea: cred că nu toţi suntem pregătiţi. în momentul meditaţiei se produce ieşirea din trup şi atunci comunicarea cu lumea astrală, cu anumite ceruri [toată lumea împarte cerurile, nu sunt convins că este chiar aşa], e mal clară. Există un nivel la care putem avea acces, un nivel la care Dumnezeu ne dă acces. Cunosc mulţi maeştri care spun „m-am conectat la cronica Akaşă”. Le spun stai un pic, conectarea la Cronica Akaşă înseamnă că timpul acordat, timpul pe care tu îl dedici evoluţiei tale spirituale, este foarte mare!!?” Sa nu ne apucăm să facem afirmaţii cum că “Gata, m-am conectat la Cronica Akaşă… Şi de acum poti să te vindeci…”

Rep.: De ce?

B.G.: Pentru că nu aşa se produce. Ieşirea spiritului din trup se produce noaptea când i dormim sau în meditaţie. Şi uite aşa şi mie… care nu sunt un tip nativ, mi-au trebuit câţiva ani să înţeleg cam cum se face. M-am uitat peste tehnicile Yoga, m-am uitat peste tehnicile de meditaţie Reiki, m-am uitat pe tehnicile de meditaţie din toate sistemele şi am ajuns să cred că acea comunicare cu lumea nevăzută apare când eşti pregătit. în anumite momente doream foarte tare să văd lumea astrală, lumea spirituală de pe pământ, aşa că m-am rugat la Dumnezeu timp de 6 luni să văd. Când am văzut-o… n-am ştiut cum să mă pun mai repede în genunchi şi să-L rog să nu o mai văd. Nu eram pregătit în momentul respectiv. E minunat să vezi, să poţi să te ajuţi, să ajuţi pe alţii, să vezi când un om are o boală, are un cancer, sau o entitate lângă el. Totul îţi vine de la Dumnezeu. Sunt tehnici de forţare a celui de-al treilea ochi, sunt tehnici de forţare pentru ca să auzim, să vedem.

Rep.: Vin oameni la tine. (pentru că tu ai un cabinet) vin oameni la tine să te roage să-i ajuţi. Dacă este să ne conectăm la lumea aceasta modernă, pe care o ştim cu toţii, lumea modernă comună în care ştiinţa, tehnologia şi lucrurile palpabile sunt punctul de sprijin pentru răsturnarea universului fiecărui om şi nu partea spirituală, cum reuşeşti să-i ajuţi, pentru că ai făcut-o de atâtea ori. şiîi ajuţi… tu ai un alt punct de sprijin, tu ai partea spirituală. Asta vreau să înţeleagă cititorii că există posibilitatea clară ca lucrând asupra spiritualului să se vadă rezultate în viaţa materială. Fiindcă foarte puţini cred acest lucru, doar când le ajunge cuţitul la os…

B.G.: în general, toţi avem îngeri păzitori. Când vrea Dumnezeu să ajungi la un duhovnic, la un terapeut, la un doctor, îţi duce el paşii. Este strict opinia mea. Şi atunci eu pot doar să-i spun că există ceva. Sunt un tip care a verificat. Eu nu am crezut pe nimeni.

Rep.: Ai fost Toma Necredinciosul?

B.G.: Da. Am fost Toma Necredinciosul. Putea să-mi spună mie oricine, chiar şi Maestrul Argeşeanu, pe care îl respect şi apreciez foarte mult, până nu mai putea el, că vede nu ştiu ce. Trebuia să mă conving eu singur. Şi m-am convins apoi lucrând cu pacienţii mei. Marea majoritate ajung la o astfel de terapie în momentul în care chiar le-a ajuns “cuţitul la os”. Adică au copiii bolnavi, sau sunt ei inşişi bolnavi… Atunci încep şi caută. Pe mine mă interesează să le fac doar declicul.

Le spun doar, “uite dacă faci aşa şi aşa… se poate rezolva”. Dacă nu face… e problema lui, pentru că aici intervine liberul arbitru.

E minunat că îl avem. Dumnezeu ne lasă să ne folosim de liberul arbitru 100%, dar are întotdeauna un plan de rezervă. Şi atunci prefer să as omu! să se convingă singur ce înseamnă puterea rugăciunii, ce înseamnă iniţierile, ce înseamnă… până la urmă el trebuie să se convingă singur. Eu nu trebuie să conving pe nimeni. Eu nu trebuie să conving pe em că o văd pe Maica Domnului, pe Dumnezeu… şi nici nu mă interesează. Pe mine mă interesează relaţia mea personală cu Divinitatea… şi cine ajunge la mine, ajunge, în general, pentru că îl aduce îngerul său păzitor. Ingerii noştri păzitori se uită la noi aşteptând să le cerem ajutorul. Aşa că, până la urmă, oamenii trebuie să se convingă singuri.

Rep.: Iţi mai adresez încă o întrebare legată de domeniul ăsta. Oamenii care vin la tine sau la oricare alţi terapeuţi neconvenţionali, subliniez cuvântul NECONVENŢIONAL, pentru că au nevoie… şi pentru că într-adevăr văd avantajele i acestei tehnici non-convenţionale sau vin pentru că îşi spun „hai să încerc şi treaba asta”…

B.G.: Nu. Unii vin pentru că au înţeles, au înţeles, de exemplu, că o afacere poate să meargă bine dacă este lucrată un pic şi din punct de vedere energetic. Deci sunt oameni care au înţeles că o rugăciune spusă în plus duminică seara poate să te ajute să-ţi meargă afacerea. Sau un exemplu pe care-l dau cel mai frecvent: evreii au înţeles să dea 10% din câştigul lor pentru Dumnezeu… ceea ce noi nu am înţeles. Din momentul în care iţi dai seama ca “banii” sunt energie, tu ajuţi pe alţii… Dumnezeu are mai mare grijă de tine. Asta este aşa-numita “zeciuială”, aşa că sunt oameni care au înţeles acest lucru, sunt oameni care vin să mă testeze, să vadă… pot să câştige un proces şi aşa mal departe. Oricum, eu unul cred că, la ora actuală, în România se lucrează foarte mult din punct de vedere energetic.


Rep.: Am atins un subiect foarte sensibil mai ales pentru revista noastră. Ai spus că se lucrează ! energetic. Noi vorbim foarte mult despre “Războiul psihotronic”, despre tehnicile de manipulare energetice care se folosesc în întreaga lume. Vreau să te întreb cum se vede chestiunea aceasta în România… hai să definim această chestiune pentru cititori.

B.G.: Ce-şi alegea prima dată regele în anii 1300¬1400? Vrăjitoarea şi Vraciul. Se deschidea astfel tarotul să vadă dacă, în cazul în care mergea la război, va câştiga sau nu. Părerea mea, la ora actuală – şi asta este o chestiune globală – marile concerne au înţeles şi au oameni care fac ceea ce fac şi eu. Poate la un alt nivel, la un nivel, normal, mai mare decât mine. Aşa că… pentru ca să le ‘ meargă bine, fac anumite “chestii”. Apelează la anumite tehnici, la anumite aparate, anumite şcoli.

Hai să fim serioşi. Ruşii au, la ora actuală, una dintre cele mai renumite şcoli de parapsihologie. Au început să readucă şi să redescopere anumite tehnici. La început şamanismul, pe urmă radiestezia, tot felul de terapii. în momentul în care ai acces la energii, depinde ce faci cu ele şi care, la un moment dat, cred că sunt chiar îngăduite de Dumnezeu. Protecţia e un exemplu. Dar hai să fim serioşi, să ne aducem aminte… noi am avut şi încă mai avem oameni foarte buni. E adevărat, nu ştim să îi punem în valoare.

Rep. Cum ai defini tu un atac energetic?

B.G.: Un atac energetic? Cel mai simplu. 0 negociere între douăcompanii. Este un atac energetic de comunicare. Alt exemplu. Am de câştigat un proces: un atac energetic, la nivel de Chakra 5 (care e chakra comunicării). Deci se poate.

Rep.: Aşa cum în lumea noastră este şi alb, şi negru, şi pozitiv, şi negativ, dacă cineva te atacă energetic, tu ai posibilitatea să respingi acest atac? şi mai ales… să-ţi faci protecţie? Deci protecţia înseamnă… ?

B.G.: Protecţia înseamnă până la urmă să mă feresc. De ce să nu mă feresc, să fiu lovit şi pe urmă să mă gândesc la cine a făcut-o? Eu nu sunt adeptul atacurilor “psi”. Am trecut prin acestea… da, am trecut prin aşa ceva… era o vrăjitoare care mă ataca… dar atunci eram adeptul săbiei. Acum nu. Până la urmă totul se reduce la iubire şi iertare. E cea mai puternică sabie. însă eu totuşi merg pe ideea protecţiei energetice. Ea se poate face şi prin ortodoxie şi prin multe alte tehnici, însă, totuşi, cred că orice atac energetic este şi el îngăduit de Dumnezeu.

Rep.: Dacă ar fi să vină la tine, probabil că ţi s-a întâmplat, un astfel de om modern care se bazează doar pe ştiinţă, tehnologie, pe partea aceasta palpabilă şi tu îţi dai seama că respectivul are nevoie de o deschidere către cealaltă zonă. faţă de cea despre care vorbim, de cea neconvenţională… ce i-ai spune ca să-i deschizi puţin mintea, ca să vadă ceea ce de fapt poate să vadă?

B.G.: E o diferenţă de la individ la individ. în general, terapeuţii la care ajung oameni de genul acesta şi care trebuie ajutaţi, îşi dau seama că cei din faţa lor au probleme de comunicare cu îngerul păzitor.

Rep.: Să spunem că omul acela nu crede în îngerul păzitor.

B.G.: O să-l pună Dumnezeu în faţa unei situaţii în care… ştii, cunosc oameni care nu cred în Dumnezeu, dar atunci când pleacă de aici şi se văd puşi imediat într-o situaţie limită, spun “Doamne ajută!”. Atunci eu îi întreb: “Şi cum era cu Dumnezeu? Parcă nu era…?!” Şi atunci ei se conving singuri. Deci te pune Dumnezeu în faţa unei situaţii în care până la urmă trebuie să-l accepţi, pentru că e acolo. E adevărat că am cunoscut şi oameni care nu acceptă prezenţa lui Dumnezeu pe pământ… oameni care nu cred în nimic. Dar în adâncul sufletului lor au toate programele Divinităţii. El, omul, acolo înţelege… în adâncul sufletului său. Am cunoscut oameni, care la nivel raţional – şi aici e problema – nu cred. Dar la nivel de suflet, ei credeau în Dumnezeu 100% şi chiar mai mult. De fapt, ei nu conştientizau acest fapt. Aşa că eu încerc să-i fac să conştientizeze că există ceva acolo. Chiar stăteam şi mă gândeam într-o meditaţie, mai demult, că dacă eu întorc la Dumnezeu un om, e bine şi astfel îl ajut pe Dumnezeu în ceea ce priveşte sufletul omului. Dumnezeu nu a spus să facem biserici din piatră, ci să facem biserici în inima noastră… şi atunci eu sunt mulţumit. Dar în general, Dumnezeu te pune în situaţia în care să-ţi dai seama că mai există şi altceva. Si până la urmă, fiecare are liberul lui arbitru.

Rep.: Un ultim subiect. Tu eşti un practician neconvenţionai. Un practician ce eşti zi de zi în mijlocul acestor probleme, îi ajuţi pe alţii, din când în când acest ajutor se întoarce şi împotriva ta, suporţi şi tu loviturile. Eşti cel care ajută. Eşti avangarda… nu-i aşa? Eşti maestrul Reiki şi nu unul la modul teoretic, ci la modul practic, experimentând cunoaşterea aceasta în fiecare zi. Tu. cel care practică zi de zi acest tip de cunoaştere şi de ajutorare, mai ales a! celorlalţi, cum te simţi în această lume a acestor domenii în care apar tot soiul de cărţi scrise de indivizi care sunt doar la nivelul teoretic şi care fac bani din vânzarea cărţilor făcute din alte cărţi? Exista o astfel de adevărată modă, nu doar în România, ci în toată lumea. Sunt cei care spun: „Gata am citit vreo 2-3 cărţi şi am înţeles, încep să scriu şi eu cărţi.”… Cărţi care au capcane ascunse pentru teoreticieni, însă din punct de vedere al practicianului nu mai sunt ascunse. Fiecare individ care ajunge să stea faţă-n faţă cu un semen de-al său într-ale cunoaşterii are o responsabilitate pe verticală. Nici măcar la nivel moral. Vertical înseamnă vertical, aici nu mai vorbim despre moralitate, pentru că verticala este amorală. însă presupune cea mai cumplită responsabilitate. Cum te simţi tu printre aceşti teoreticieni? Tu care ţi-ai asumat această responsabilitate?

B.G.: în general nu mă interesează ceea ce fac ei. Nu mă interesează pentru că ei îşi asumă ceea ce scriu, ce spun şi ce fac. Şi pentru tot ceea ce faci greşit există o plată. Dumnezeu dă acces tuturor. Ce facem după… aici intervine responsabilitatea. Acum 12 ani eu nu credeam că voi ajunge să fac aşa ceva… Şi l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea posibilitatea să ajut alţi oameni, pentru că şi eu am fost ajutat de oameni. Atunci, cred că nici nu m-am gândit ce responsabilitate avem faţă de semenii noştri. Aşa că… nu pot să judec. Nu am voie. Nu-mi dă voie Dumnezeu să judec pe nimeni. Pot să am o părere. în momentul în care avem contact cu lumea spirituală, nu avem contact doar cu lumea spirituală “albă”, aici intervine şi răul, care tot prin noi se manifestă. Este problema lor de unde îşi iau informaţia, însă tot ceea ce se spune şi se face spiritual greşit, se plăteşte. Nu pot să-ţi dau un verdict, însă nu sunt de acord cu aceste practici. Noi, fiind creştini-ortodocşi, avem iniţiere pe Cruce. Avem, deci, acces prin simbolul suprem.

E adevărat, rămân la părerea că există simboluri mai puternice decât Crucea, dar asta este o altă discuţie, şi atunci nu pot să stau împotriva evoluţiei unui Spirit. Eu privesc omul ca şi Spirit… iar ceea ce vedem cu ochii aceştia e doar o “carcasă”, mai urâtă, mai frumoasă, dar… fiecare îşi asumă totul până la urmă. Vizavi de cărţi, am cumpărat foarte multe. E cineva care m-a învăţat: “Te duci în bibliotecă, alegi o carte, oricare vrei tu, iei informaţia şi o închizi”. Prima dată am crezut că acel cineva glumea. Dar atunci când avem nevoie de răspunsuri… funcţionează. Atunci putem să luăm dintr-o carte “proastă” o informaţie de care avem nevoie. Şi până la urmă răspundem în faţa lui Dumnezeu prin ceea ce facem, ce spunem şi ce gândim.

Rep.: Crezi cumva că această deschidere spirituală care s-a făcut la modul ortodox, sau neortodox, vorbesc de modalitate, nu că ar aparţine ortodoxiei, crezi cumva că va aduce un beneficiu întregii Umanităţi…? Această reîntoarcere? întreb aceasta fiindcă acum se aşază, se repoziţionează nişte energii, cunoaşterea omului nu mai rămâne la nivelul acela pe care-l exprima Cari Saganîn emisiunea lui, că tot ceea ce se poate calcula matematic există, ce nu se poate calcula nu există. Crezi că ne aflăm cumva într-o accelerare a evoluţiei sau drumul acesta pe care ne aflam este o pistă falsă?

B.G.: Simt că mai avem încă multe de descoperit. Foarte multe. Eu cred că Dumnezeu ne mai lasă să descoperim încă multe pe planeta aceasta. Lucruri care sunt “aici”. Eu cred că e o ascensiune evolutivă. Şi vizavi de tehnici, hai să fim serioşi, s-a ajuns la tehnici medicale de operaţie foarte avansate, dar mulţi nu înţeleg că se poate vindeca un om şi mai repede dacă se acţionează şi energetic. Dar Dumnezeu ne lasă în ritmul nostru. Asta e! Bineînţeles, având şi liberul arbitru. Eu cred că suntem pe un plan ascendent de evoluţie. Nu de stagnare, nu de involuţie.

Rep.: Şi planul acesta ne va duce la ceea ce sperăm în forul nostru interior sau ne va arăta altceva? Pentru că toată lumea speră să ajungă la cunoaşterea aceea supremă. La Lumină, la Binele acela pe care ni-l putem imagina doar în această viaţă, pe care-L vom descoperi, dacă-l vom descoperi după moarte. Acest plan ascendent… unde ne va duce el de fapt? E justificată din punct de vedere al concretului lumesc această speranţă de evoluţie a omului?

B.G.: Acces la Lumină şi la întuneric avem toţi.

Accesul la Lumină ni l-a dat Dumnezeu de când am scos primul sunet. Când ne-am născut, s-a făcut Lumină pentru că era întuneric în pântecul mamei.

Acum totul depinde foarte mult şi de misiunea noastră personală ca şi spirite. La ora actuală, am văzut întrupări ale unor spirite foarte mari, spirite care vin să ne ajute. Acum câtăva vreme era în foarte mare vogă conceptul de copii Indigo, copii de Cristal, care sunt absolut minunaţi… pentru ce au venit? Pentru ca noi să evoluăm, pentru ca părinţii lor să evolueze. Aşa că eu cred că putem ajunge la acel punct final şi în viaţa aceasta. Depinde ce-ţi propui. Eu ce-mi propun? Să fiu “ignorant”?

Ok. Devin un robot, mă duc de la 9.00 la 17.00 la serviciu… sau vreau altceva?… Mă duc şi cer Universului. Pentru că Universul ne dă.

Rep.: Aş vrea să fac un Post Scriptum al acestui interviu concret. Care este diferenţa între a cunoaşte Calea şi a merge pe Cale?

B.G.: A merge pe Cale înseamnă a conştientiza.

Rep.: Ce?

B.G.: Cunoaşterea. Cunoaşterea o avem toţi, de când ne naştem. La nivel de subconştient, la nivelul sinelui, la nivelul spiritului. Ideea e… ce alegere facem? Revin la liberul arbitru. Noi şi numai noi, în momentul în care Dumnezeu ne-a dat Raţiunea, ne-a dat Sufletul, ne-a dat şi Spiritul… în momentul în care acestea trei sunt unite, cred că ştii pe unde mergi. în momentul în care eşti rupt în mai multe bucăţi… nu-ţi găseşti drumul.

Rep.: Şi concret: în viaţa ta cum este această cale? Cât este de grea? Cât este de dificilă? Ce disciplină trebuie să-ţi impui?

B.G.: Da… Am ritualurile mele, am tot ceea ce am învăţat, însă nu uit niciodată că sunt om. De când am hotărât să intru în domeniul acesta am zis:

“Doamne facă-se voia Ta!” şi atunci Dumnezeu te îndrumă. Că e Dumnezeu… că sunt energiile, indiferent cum îi spui, eşti îndrumat şi atunci ştii că eşti pe Cale sau nu. Până la urmă sunt om, sunt păcătos, dar am liberul arbitru. Şi din toate acestea simţi. în momentul în care îl simţi pe Dumnezeu în jurul tău cam ştii dacă eşti pe calea cea bună.

Rep.: Şi atunci înţelegi ce înseamnă să fii Om.

B.G.: Şi lisus Hristos, ca să ne înţeleagă, a trebuit să devină Om.

Interviu realizat de Cristian Carcu @ Jurnalul Conspiratiei

Comments

comments