Home / Conspiratii Mondiale / Controlul lumii / Protocoalele Inteleptilor Sionului

Protocoalele Inteleptilor Sionului

 

Protocoalele Inteleptilor SionuluiProtocoalele Inteleptilor Sionului este un document care a fost prezentat, cu argumente tot mai şubrede, încă de la sfârşitul se­colului al XIX-lea, drept dovadă a planurilor evreilor de a cuceri lumea. Se presupune că Protocoalele Inteleptilor Sionului reprezintă procesele-verbale redactate cu ocazia unei întâlniri a liderilor evrei la Congresul Sionist inaugural din Basel, Elveţia, din 1897.

După cum se afirmă, acest manifest de manipulare şi opresiune cuprinde instrucţiuni despre cum pot fi folosite finanţele, războiul şi religia ca instru­mente de control, precum şi în legătură cu tehnici de spălare a creierului, abuzuri de autoritate şi arestări ale oponenţilor. Protocoalele Inteleptilor Sionului sunt prezentate de unii drept dovadă a unui complot al evreilor de a-şi impune stăpânirea asupra lumii sub forma unei autocraţii.

Insă autenticitatea acestor Protocoale ale înţelepţilor Sionului este aprig contestată. Mulţi cred că este un fals antisemit copiat după o satiră machiavelică de la mijlocul secolului al XlX-lea, despre ambiţiile imperialiste ale lui Napoleon III. Conform acestei teorii, numele primului preşedinte al Republicii Franceze a fost pur şi simplu înlocuit cu iudaismul.

Prima apariţie a acestor documente a fost înregistrată în Rusia, la începu­tul secolului XX. Tot acolo a fost publicată în cursul următorului deceniu, în diverse formate. Această cercetare stabileşte o legătură între apariţia documentelor şi convingerea tot mai răspândită că evreii se aflau în spatele suferinţelor pe plan intern şi extern ale ţării, fiind responsabili, în special, de pierderea războiului ruso-japonez din 1905.


Faptul că versiunile în limba engleză ale Protocoalele Inteleptilor Sionului au ajuns să fie pu­blicate tot mai frecvent în SUA şi Europa în anii ’20 şi ’30 dă consistenţă ideii că documentul era o farsă rasistă. Cum Europa se străduia să-şi revină după Primul Război Mondial, iar economiile de pe ambele ţărmuri ale Oceanului Atlantic erau din ce în ce mai instabile, responsabilitatea pentru criza eco­nomică a fost aruncată de unii pe umerii populaţiei evreieşti.

Să fi fost Protocoalele Inteleptilor Sionului o ocazie pentru masele mar- ginalizate de a-şi defula mânia şi frustrarea? E relevant de observat că documentul a fost utilizat de Hitler şi, ulterior, de către partidul nazist, pen­tru a justifica persecuţia evreilor, iniţial în Germania, iar apoi, în cele din urmă, în întreaga Europă.

Faptul că doctrina de bază a acestor presupuse Protocoale a fost des­coperită în documente legate de pretinsele comploturi ale Ordinului Illu­minati, francmasonilor sau chiar extratereştrilor vine să arunce şi mai multe îndoieli asupra autenticităţii lor. Cu toate acestea, unii încă mai cred că Protocoalele Inteleptilor Sionului sunt un plan care detaliază complotul evreilor de a-şi impune dominaţia asupra lumii.

Comments

comments