Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Proiectul HAARP

Proiectul HAARP

 

proiectul haarpSă fie oare proiectul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) o armă secretă din era Războiul Stelelor pe care guvernul SUA o utilizează pentru a influenţa evenimente interne şi din afara ţării?

HAARP este cunoscut oficial drept un proiect de studiere a efectelor şi utilizărilor ionosferei, un instrument de supraveghere şi comunicare pe baza undelor radio. Este finanţat, în comun, de către Aviaţia SUA, Marina SUA, Agenţia de Cercetări Avansate în Apărare şi Universitatea din Alaska.

Plasată într-un colţ îndepărtat din Alaska, baza HAARP, izolată şi cu aspect funest, poate fi recunoscută uşor datorită şirurilor de antene uriaşe. Pentru unii, programul are aplicaţii mai sinistre decât cele declarate oficial.

Una dintre teorii este că cercetările legate de supraveghere şi comunicaţii derulate în cadrul programului HAARP reprezintă doar o mică parte din activitatea care are loc la acea bază şi că accentul principal al lucrărilor a fost pe crearea şi dezvoltarea unui sistem de arme pentru modificarea condiţiilor meteorologice. Conspiraţioniştii afirmă că guvernul SUA s-a folosit de proiectul HAARP pentru a-şi destabiliza inamicii şi pentru a-şi îmbunătăţi con­trolul asupra rezervelor de ţiţei din lume.

Conform speculaţiilor, proiectul HAARP a pus la punct o tehnologie capabilă să creeze cutremure uriaşe şi s-a folosit de ea pentru a declanşa valul tsunami care a măturat Oceanul Indian în 2004. însă de ce ar vrea să însceneze un dezastru natural atât de devastator? Pentru a obţine controlul asupra provinciei Aceh din Indonezia, bogată în petrol. Ce să înţelegem din zvonurile că un corp de armată de 2000 de persoane al Marinei SUA a fost văzut debarcând în Aceh imediat după ce lovise valul tsunami? Să fi fost scopul lor acela de a facilita obţinerea autonomiei pentru provincie, astfel încât să poată negocia o tranzacţie profitabilă cu petrol cu SUA?


Alţii cred că proiectul HAARP s-a aflat în spatele catastrofalului seism din Sichuan, China, din mai 2008, eventual în cadrul unei încercări de a de­stabiliza economia Chinei, aflată în expansiune rapidă. Clădirile de birouri din cartierul financiar al oraşului Shanghai au fost evacuate, la fel şi unele dintre birourile din Beijing implicate în organizarea Jocurilor Olimpice din 2008. Elemente vitale de infrastructură, inclusiv aeroporturi şi căi ferate, au fost avariate sau distruse complet.

O altă posibilă utilizare a programului HAARP pe care amatorii de conspiraţii o atribuie guvernului SUA este cea de a manipula politica internă; printre exemplele sugerate se numără utilizarea programului pentru a acce­lera perioadele de secetă care au afectat producţia de cereale a SUA. De asemenea, unii cred că programul ar fi fost folosit pentru a doborî naveta spaţială Columbia în 2003 cu scopul de a reduce programul spaţial, care pre­supunea costuri exorbitante.

Şi totuşi, poate că proiectul HAARP nu este decât o sursă de electricitate ieftină pentru cele mai importante companii petroliere din ţară.

 

Comments

comments