Home / Conspiratii Mondiale / Personalitati / Printesa Diana a Fost Asasinata

Printesa Diana a Fost Asasinata

 

Printesa DianaMoartea rapida si brutala a Prinţesei Diana într-un acci­dent de maşină în Paris, pe 31 august 1997, a lăsat în urmă mi­lioane de persoane care o deplâng şi destul de multe teorii ale conspiraţiei. A fost moartea ei un simplu accident ori un act de răzbunare? Nu a durat mult până au început să apară o mulţime de suspecţi.

Speculaţiile că Printesa Diana ar fi fost ucisă intenţionat, ca punct culminant al unui plan ticălos de amploare din care mai făcea parte un şofer băut şi o goană nebună din calea paparazzilor, au început chiar din noaptea în care a murit, iar în cursul următoarelor două săptămâni cruciale au început să se contureze diverse teme distincte. Una era că Diana fusese ucisă de către familia regală sau, acţionând în numele familiei regale, de către serviciile secrete britanice. Motivaţia lor? Să fi fost pentru a-i lăsa calea liberă lui Charles să se însoare cu confidenta şi iubirea sa de-o viaţă, Camilla Parker-Bowles? Sau pentru că nu-şi doreau ca un musulman, mai exact Dodi al-Fayed, să joace rolul de tată vitreg al viitorului rege al Angliei? BBC a relatat că liderul libian, colonelul Gaddafi, le-a spus susţinătorilor săi, în cadrul unui discurs televizat, că „accidentul“ era o conspiraţie complexă între francezi şi britanici, deoarece nu voiau ca un bărbat arab să ia de soţie o prinţesă britanică.

Printre alţi suspecţi pomeniţi de adepţii conspiraţiilor se numără IRA, CIA, militanţii musulmani şi chiar francmasonii. în fond, Printesa Diana şi Dodi au fost ucişi sub un pod de piatră, simbol masonic. Sau poate că Printesa Diana a fost eliminată de agenţi ai corporaţiilor internaţionale producătoare de armament pentru a pune capăt cruciadei sale împotriva minelor antipersoană.

In aprilie 2008 un juriu a făcut public, în sfârşit, mult aşteptatul verdict oficial: Printesa Diana fusese ucisă în mod nelegiuit de stilul de conducere vecin cu neglijenţa crasă a şoferului Henri Paul şi a fotografilor de presă. Iată câteva alte versiuni la care să meditaţi…

Printesa Diana spionata de MI6

Dacă Printesa Diana reprezenta o ameninţare pentru tron, asta însemna că era, ar spune mulţi, şi o ameninţare la adresa stabilităţii şi bunăstării statului. Ce motiv mai bun pentru serviciile secrete să o elimine? Unii membri ai serviciilor secrete par să aibă o înţelegere oarecum ciudată asupra a ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa statului. Există dosare şi despre John Lennon şi despre Jack Straw, iar un fost agent secret a afirmat că, la un moment dat, MI6 a complotat să distrugă întregul guvern laburist în anii ’70. Nu este imposibil ca aceeaşi organizaţie care considera că Lennon poate provoca un dezastru social şi politic să creadă că şi Printesa Diana era pe punctul de a genera revolte popu­lare pe scară largă.

Mai mult, existau suspiciuni că MI6 o hărţuise pe Printesa Diana pe tot parcursul căsniciei sale, urmărind-o şi apoi dând publicităţii informaţii personale. De exemplu, mulţi cred că MI6 s-a aflat în spatele scandalului „Squidygate“, care i-a afectat atât de mult reputaţia în timpul separării sale de Charles.

Bodyguardul Trevor Rees-Jones fusese membru al regimentului de para- şutişti şi efectuase două stagii în Irlanda de Nord. Totodată, făcuse parte din Poliţia Militară Regală. Cu un astfel de trecut, ar fi fost aproape imposibil să nu vină în contact cu membri ai serviciilor secrete. Oare faptul că doar el a supravieţuit accidentului poate constitui o dovadă că a fost complice la asasinarea prinţesei Diana?

Dodi ca ţintă

Există şi o teorie conform căreia moartea Printesei Diana nu a fost provocată de un complot asasin, ci a fost o consecinţă a unui plan complex de a-l ucide pe Dodi, pus la cale de către duşmanii în afaceri ai tatălui acestuia. Cu siguranţă, moartea prinţesei Diana ar fi fost o faţadă spectaculoasă pentru o eventuală operaţiune de acest gen.

Mohamed al-Fayed şi-a făcut destul de mulţi duşmani la vremea sa. A cumpărat compania Harrods după o luptă aprigă şi i s-a refuzat cetăţenia britanică după ce au apărut întrebări legate de legalitatea afacerilor sale. Fiind fiul său cel mare, Dodi ar fi fost o ţintă evidentă pentru oricine ar fi vrut să-şi regleze conturile cu al-Fayed.

Punctul de vedere egiptean

Mulţi egipteni s-au înfuriat aflând că lui Mohamed al-Fayed, concetăţeanul lor, îi fusese refuzată cetăţenia britanică şi considerau că articolele din pre­să, care minimalizaseră moartea fiului său vorbind exclusiv de cea a Dianei, aveau doar rolul de a contribui la ostilitatea generală împotriva rasei lor. La câteva zile de la accident, Egiptul vuia de teorii conspiraţioniste. Edito- rialistul Anis Mansour scria în cel mai important ziar de limbă engleză din Egipt, Al-Ahram Weekly, „Serviciile secrete britanice au ucis-o pentru a salva tronul, tot aşa cum CIA a ucis-o pe Marilyn Monroe la aceeaşi vârstă. Fiind posibil să se căsătorească cu un musulman, căruia ar fi putut să-i nască un băiat numit Mohamed sau o fată numită Fatma, iar acel copil musulman să devină fratele regelui Angliei, păzitorul bisericii, trebuia să existe o soluţie“.


Unii cred că Diana era pe punctul să anunţe o convertire religioasă. „Cine a ucis-o?“ se întreba autorul unui articol despre „convertirea Dianei la islam“ în Al-Ahram. „Serviciile secrete britanice? Cele israeliene? Sau ambele? Cre­dem că dorinţa Printesa Diana de a se converti la islam este motivul pentru care a fost ucisă. Nu declarase ea că avea de gând să şocheze lumea?“

Cu toate acestea, unii comentatori egipteni au luat în râs această goană după senzaţional. Ziarul Al-Ahram Weekly comentează acid că autorul a uitat să implice „compania franceză care a construit iniţial tunelul, acuzând-o de crimă“.

Printesa Diana trăieşte

Poate că Printesa Diana nici nu a murit, de fapt? Există întotdeauna şi posibilitatea să-şi fi înscenat propria moarte, în stilul lui Elvis, şi sa se fi retras cu Dodi undeva pe o insulă pustie, departe de paparazzi, eventual alături de Elvis, Michael Jackson şi alţi prieteni.

Un adept al conspiraţiilor a observat cât de important era faptul că Maica Tereza a fost depusă, înainte de înmormântare, într-un sicriu mare de sticlă, în vreme ce sicriul prinţesei Diana era închis. Sicriul lui Dodi nici măcar nu a fost văzut vreodată, cu atât mai puţin să fi fost deschis la înmormântare. Argumentul oficial a fost că feţele lor erau prea desfigurate pentru a putea fi privite într-un coşciug deschis, însă ni s-a spus, pe de altă parte, şi că Printesa Diana a reuşit să murmure câteva cuvinte înainte de a muri.

O dovadă în sprijinul acestei teorii este faptul că bodyguardul Trevor Rees-Jones este încă în viaţă, în pofida declaraţiilor făcute de experţi Merce­des care susţin că e practic imposibil ca cineva să fi supravieţuit unei coliziuni într-o maşină care gonea cu 190 km/h. Poate, după cum afirmă avocaţii lui Henri Paul, maşina nu mergea chiar atât de repede. Poate că accidentul a fost înscenat de Rees-Jones, după ce îi lăsase pe Printesa Diana şi Dodi altundeva?

La fel de bizar este faptul că la volan nu s-a aflat şoferul obişnuit al lui Dodi. Enigma legată de Henri Paul, ofiţerul de securitate care a acceptat în ultimul moment să conducă maşina, rămâne nerezolvată. Identitatea sa a fost ţinută secretă timp de câteva zile după accident. Conform colegilor de la hotelul Ritz, acesta fusese destul de singuratic şi nu prea socializa cu ei.

Aparent, există atât de puţine informaţii personale despre Henri Paul încât unii susţin că pur şi simplu el nu exista, alţii cred că a fost scos pe furiş din spital după ce i s-a pronunţat decesul, de către doctorii care erau mână în mână cu familia al-Fayed. Există, totodată, relatări contradictorii despre cantitatea de alcool consumată de Paul înainte de accident; raportul oficial menţionează că avea în sânge de trei ori mai mult alcool decât limita legală în Franţa, dar martorii l-au văzut consumând doar două băuturi, afirmaţie confirmată neoficial de lordul Stevens, care a supervizat ancheta asupra acci­dentului realizată de către Poliţia Metropolitană.

Poate cel mai suspect fapt este că Printesa Diana a mărturisit pentru Daily Mail, cu doar şase ore înainte de a muri, că intenţiona să se retragă complet din viaţa publică. Ei bine, cu siguranţă a reuşit. Nu vom şti niciodată dacă accidentul a fost o impresionantă scenă „a morţii“ din care s-a retras într-o intimitate fericită sau dacă a fost o încercare de a-şi înscena moartea, care a decurs îngrozitor de prost. în măsura în care operaţiile estetice permit acest lucru, ar merita, poate, să căutăm o rudă îndepărtată, uimitor de frumoasă, care vine să-i viziteze pe copiii Dianei. Asta, desigur, doar dacă nu este adevărat ceea ce spun unii, că accidentul a fost înscenat de extratereştri, iar ea a fost luată pe furiş înapoi la nava-mamă, pentru a i se alătura lui Elvis.

Comments

comments