Paul McCartney

 

Paul McCartneyIn 1969 zvonurile că Paul McCartney murise cu trei ani în urmă au făcut înconjurul lumii, suprapunându-se cu bănuiala, tot mai răspândită, că în spatele asasinării lui John F. Kennedy se aflase o conspiraţie. Susţinătorii teoriei pretindeau că Paul murise, de fapt, într-un accident de maşină, cu trei ani în urmă, conform versurilor din piesa A Day in the Life. în cântec se vorbeşte despre un personaj care a murit într-o maşină, după ce a observat că luminile se schimbaseră şi, mai suspect, se menţionează că o mulţime de oameni s-au adunat să se uite la el, fiindcă mai văzuseră chipul acelui om.

Cei care cred în această teorie au identificat şi alte „indicii“ care sugerează moartea prematură şi ascunsă a lui Paul McCartney. Pe coperta albumului Sergent Pepper’s Lonely Hearts Club Band, plăcuţa de înmatriculare a uneia dintre maşinile din fundal poartă numărul „28 IF“. Dacă Paul McCartney ar fi trăit, ar fi avut 28 de ani în acel moment. Mai mult, George Harrison poartă haine care seamănă, fără dubiu, cu cele ale unui cioclu. Pe album, la sfârşitul piesei Strawberry Fields, faptul că John Lennon reia într-un refren cuvintele cran- berry sauce este, cu siguranţă, o aluzie destul de puţin subtilă la cuvintele „îl îngrop pe Paul“.


Se spune că, după moartea lui Paul McCartney, formaţia Beatles a căutat un înlocui­tor, pentru a-şi putea continua existenţa cu acelaşi succes ca înainte. Astfel, se crede că l-au atras pe un oarecare Billy Shears drept înlocuitor, supunându-i unor operaţii estetice complexe şi au hotărât toţi să-şi lase barbă pen­tru ca nimeni să nu poată observa micile diferenţe faciale care trădau faptul că acesta nu era adevăratul Paul McCartney. Dacă teoria e adevărată, atunci au făcut o treabă destul de bună.

Comments

comments