Home / Conspiratii Mondiale / Atentate Teroriste / Naveta spaţială Columbia

Naveta spaţială Columbia

 

Naveta spaţială ColumbiaNaveta Spaţială Columbia a agenţiei NASA a explodat în momen­tul reintrării pe orbita Pământului, la 1 februarie 2003, la încheierea unei misiuni spaţiale reuşite, iar adepţii conspiraţiilor s-au întrebat dacă această tragedie a fost un accident sau rezultatul a ceva mult mai neliniştitor.

In pofida faptului că prăbuşirea a avut loc în Texas, principalele întrebări curioase s-au îndreptat spre o potenţială legătură cu conflictul arabo-israe- lian din Orientul Mijlociu. Dârele de vapori rămase în urma navetei ce se dezintegra au fost observate iniţial deasupra oraşului Palestine, Texas, şi tot aici au fost găsite primele resturi. Unul dintre cei şase membri ai echipaju­lui aflat la bord era colonelul Ilan Ramon, primul astronaut trimis în spaţiul cosmic de Israel. Ramon era un fost pilot al Forţelor Aeriene Israeliene, care a participat la bombardarea reactorului nuclear Osirak, din Irak, în 1981. Prăbuşirea navetei a avut loc în contextul pregătirilor militare tot mai intense ale forţelor SUA şi ale coaliţiei, în perspectiva războiului din Irak, însă a avut în fundal şi ostilitatea tot mai accentuată în Orientul Mijlociu faţă de SUA şi faţă de inamicii lumii arabe, în special Israel. Dată fiind atitudinea aprigă de condamnare a arabilor faţă de ocuparea de către israelieni a Cisiordaniei şi ceea ce considerau ei a fi persecutarea poporului palestinian, numele ora­şului unde a avut loc accidentul – Palestine, Texas – pare mai mult decât o coincidenţă pentru unii.

Pentru cei care sunt pasionaţi de crearea sau descoperirea unor conspi­raţii antisioniste, aceste fapte par să indice un singur lucru: intervenţia divi­nă. Organizaţiile teroriste palestiniene au descris accidentul drept „pedeapsă de la Allah“. Mulţi dintre cei care cred că există o legătură sunt contestatari activi ai Holocaustului, iar aceştia nu au uitat să menţioneze că ambii părinţi ai colonelului Ramon erau supravieţuitori ai Holocaustului şi că Ramon luase cu el la bord obiecte şi literatură în legătură cu Holocaustul.


Alţii acuză guvernul SUA şi cred că este vorba despre un dezastru auto-provocat, o „operaţiune de război psihologic ca la carte“, menită să instige furia publicului împotriva Irakului şi, la scară mai largă, împotriva lumii arabe, pentru a-i pregăti psihologic pe oameni să susţină războiul din Irak. Chiar fără o confirmare explicită din partea guvernului, legătura tacită ar fi suficientă pentru a îmbunătăţi susţinerea faţă de un conflict controversat. Planul „Northwoods“, similar acestuia, fusese pus la punct în anii 1960. Planul fusese redactat în comun de şefii de stat major ale tuturor armelor şi urmărea să arunce vina asupra Cubei dacă lucrurile luau o turnură proastă în timpul misiunii de lansare în spaţiu a lui John Glenn drept primul cetăţean american care să se menţină pe orbita Pământului, în 1962.

Au apărut şi versiuni apocrife, care sugerează că, de fapt, colonelul Ramon efectua experimente secrete în timpul misiunii spaţiale, în numele Institutului israelian de Cercetări Biologice, în căutarea unor mijloace de a combate poten­ţiala ameninţare reprezentată de armele de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein. Se presupune că Ramon se folosea de camere secrete pentru a urmări praful şi vârtejurile de vânt create în deşerturile Irakului, oferind informaţii care ar fi fost de ajutor în respingerea unor eventuale atacuri viitoare.

Comments

comments