Home / Conspiratii Mondiale / Mistere / Naufragiul Raifuku Maru din Triunghiual Bermudelor

Naufragiul Raifuku Maru din Triunghiual Bermudelor

 

Raifuku MaruCelebrul „Triunghiual Bermudelor” din Oceanul Atlantic (care nici nu prea este triunghi), dar în mare delimitat de Peninsula Florida SUA, Insulele Bahamas şi Puerto Rico, a dat naştere nu numai la enigme, ci şi la întâmplări care mai de care mai dramatice.

Una dintre ele mai puţin mediatizată este naufragiul vasului japonez Raifuku Maru despre care s-a spus că a avut loc în decembrie 1924, când marinarii acestuia au cerut ajutor printr-un apel radiotelefrafiat. „Ne ameninţă un pumnal. Veniţi repede. Nu putem scăpa.”

Ce putea fi acest pumnal? O trombă? Dar cum au putut confunda nişte marinari încercaţi o trombă cu un… pumnal!?!

Ceea ce se ştie precis este faptul că nava americană „Homeric”, care a recepţionat apelul şi a ajuns la locul cu pricina după aproximativ trei ore, a fost întâmpinată de o furtună extrem de puternică. Lucrurile au rămas nelămurite până când, după mai mulţi ani, cercetând diversele mărturii, inclusiv documentele ce au mai putut fi reunite, experţii au reuşit să aducă lumină în povestea navei Raifuku Maru care naviga, în momentul naufragiului, de la Boston la Hamburg.


Astfel, s-a stabilit că evenimentul s-a petrecut nu în decembrie 1924, ci în aprilie 1925. Că potrivit poziţiei indicate în apelul de ajutor, vasul se afla la 41° 43’ latitudine nordică şi 6l° 39’ longitudine vestică, deci departe de zona Bermudelor, care, de fapt, nici nu era în drumul navei.

Apoi, mesajul cu pricina a fost transmis în engleză, limbă în care dagger înseamnă pumnal, iar danger – pericol. In alfabetul Morse, litera n este reprezentată printr-o linie şi un punct, iar litera g, prin două linii şi un punct. Telegrafistul japonez, înspăimântat de furtună, a bătut, pentru litera n, o linie în plus şi astfel cuvântul a ieşit dagger, de unde şi enigmaticul pumnal.

About The Author

Dr. Emil Strainu @ Jurnalul Conspiratiei
Ufolog & Autor & General

Comments

comments