Michael Jackson

 

Michael JacksonIn urma ştirilor privind moartea lui Michael Jackson din cauza unui stop cardiac la data de 25 iunie 2009, au apărut speculaţii febrile privind ceea ce s-a întâmplat în acea zi la reşedinţa sa din Beverly Hills şi la Centrul Medical UCLA unde a fost dus. Şi-a înscenat propria moarte? Era deja mort? A fost ucis?

Mulţi cred că Michael Jackson e încă în viaţă. Motivul pentru a-şi înscena moar­tea? Situaţia sa financiară dezastruoasă. în pofida faptului că a vândut 61 de milioane de albume doar în SUA, se zvonea că acest artist cu probleme avea datorii de peste 400 de milioane $ în clipa presupusei sale morţi.

Cheltuielile sale scăpaseră grav de sub control (ferma Neverland l-a cos­tat, după cum se estimează, 14,6 milioane $ în 1988) cu mult înainte ca acu­zaţiile de molestare a unor copii să înceapă să-i afecteze reputaţia şi să-i compromită cariera. Uriaşele înţelegeri legale şi onorariile exorbitante ale avocaţilor şi-au lăsat, în mod inevitabil, urmele asupra averii sale, obligându-1 să apeleze la împrumuturi masive, iniţial de la bănci, dar apoi, din ce în ce mai mult, de la împrumutători dubioşi.

Amatorii de conspiraţii subliniază că, dacă şi-ar fi înscenat propria moarte, ar fi lichidat aceste datorii, continuând, în acelaşi timp, să încaseze venituri din drepturi de autor, atât pentru propriile sale producţii (ale căror vânzări au crescut enorm, în mod convenabil, după moartea sa), cât şi pen­tru cele în care deţinea o participaţie, inclusiv catalogul de o uriaşă valoare al pieselor formaţiei Beatles.

Această soluţie i-ar fi oferit şi o cale de evadare convenabilă din ceea ce ar fi putut fi un turneu de revenire potenţial catastrofal în Marea Britanie. Puţini erau cei care credeau că Michael Jackson, vizibil bolnav, era capabil să ducă la bun sfârşit un angajament uriaş de 50 de concerte. Penibilul de a fi nevoit să mimeze cântatul, de a apărea ramolit pe scenă şi de a-şi anula concertele ar fi însemnat, fără îndoială, sfârşitul pentru cariera sa suferindă.

Se crede că a zburat peste graniţă la scurt timp după presupusul său atac de cord, printre destinaţiile posibile numărându-se Mexicul şi Europa de Est, unde se crede că şi-a asumat o nouă identitate ceea ce, dacă privim în urmă, a fost obiectul eforturilor sale ani la rândul.


Schimbările fizice ale lui Michael Jackson au fost bine documentate, iar accelerarea acestei transformări pe parcursul ultimului deceniu coincide exact cu perioada în care se crede că a plănuit această soluţie. Se zvoneşte că Michael Jackson a fost înlocuit de o dublură care suferea de o boală în stadiu termi­nal, şi de a cărui familie are grijă în schimb. Au apărut nenumărate fotografii şi imagini filmate în care se presupune că starul apare viu şi sănătos după data morţii sale.

Decizia clanului Jackson de a anula expunerea publică a corpului său la ferma Neverland nu face decât să accentueze convingerea că artistul care a conceput Thriller a decis să-şi însceneze dispariţia şi să îşi trăiască restul vieţii departe de presiunile care se acumulaseră în jurul său.

Dar nu toată lumea crede că Michael Jackson se distrează cu Elvis într-un paradis privat. Există o teorie conform căreia ar fi murit în urmă cu 20 de ani, înainte de lansarea albumului Bad, şi că a fost înlocuit de un imitator. Se zvoneşte că trupul său ar fi fost găsit într-un mormânt puţin adânc, lângă calea ferată miniaturală din Neverland. Autorităţile au găsit un indiciu privind identitatea cadavrului care purta, se spune, o singură mănuşă şi o jachetă de piele roşie.

O altă teorie susţine că dependenţa lui Michael Jackson de anestezice puternice, cu care îşi trata insomnia cronică, a fost utilizată drept faţadă de către un grup dubios care îi dorea moartea. Devenit vulnerabil din cauza dependenţei de medicamente şi datoriilor împovărătoare, Jackson s-a trezit controlat de o grupare suspectă asociată, conform diverselor surse, cu Rusia, China sau chiar CIA. încercările de a-1 smulge pe Jackson din ghearele acestora, făcute de artist personal sau cele ale familiei sale (şi care au presupus, cel mai pro­babil, ameninţarea că vor face publică întreaga poveste), au forţat organiza­ţia ilegală să îl elimine pe talentatul artist de la care storceau bani.

Alţii cred că preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a comandat uciderea lui Michael Jackson pentru a distrage atenţia mass-mediei occidentale de la haosul postelectoral din Iran.

Comments

comments