Marilyn Monroe

 

Marilyn-MonroeDintre sutele de cărţi care au fost publicate despre Marilyn Monroe după moartea acesteia, aproximativ 50 sunt relatări complete care descriu doar ultima săptămână din viaţa sa şi diversele teorii conspiraţioniste care au apărut în legătură cu moartea ei prematură.

Concluzia oficială a fost că Marilyn Monroe s-a sinucis cu o supradoză de som­nifere Nembutal şi hidroxid de clor, dar există mai multe detalii ciudate în relatările privind moartea sa, care au rămas neexplicate până în prezent. Ora decesului său, de exemplu, a fost estimată de unul dintre cei care au găsit cadavrul ca fiind între 21:30 şi 23:30, dar acest lucru a fost modificat ulterior în mod misterios. Medicii şi menajera ei au dat răspunsuri vagi la întrebări, iar ulterior şi-au schimbat versiunile privind evenimentele acelei seri. Unii dintre prietenii lui Monroe au fost informaţi despre moartea ei în jurul orei 1:00, dar au afirmat ulterior că nu murise decât la 3:00, iar poliţia fusese chemată la ceva timp după ora 4:00. Care este motivul pentru această diferenţă de timp? Şi de ce i s-a permis menajerei să plece în Europa la scurt timp după aceea, fără a fi interogată din nou? Probele medicale erau deru­tante şi ele. Nimic nu sugera că Monroe înghiţise medicamentele, deci cum le luase? Se presupune că şi le-ar fi administrat sub forma unei clisme, ceea ce pare o metodă puţin probabilă de sinucidere. în plus, verdictul oficial nu exclude că existau mulţi oameni care voiau să scape de ea dintr-un motiv sau altul. Dacă moartea ei a fost într-adevăr sinucidere, fără îndoială momentul a fost foarte bine ales.

Este posibil ca aventurile lui Marilyn Monroe cu indivizi aflaţi în poziţii sus-puse să-i fi permis să aibă acces direct la unele dintre cele mai bine păstrate se­crete ale SUA. CIA ar fi un suspect evident în moartea sa dacă aşa ar sta lucrurile. Dacă au descoperit cât de multe ştia Monroe despre operaţiunile lor secrete, e posibil să fi decis că asasinarea ei este cea mai sigură cale pentru a se asigura că nu împărtăşea nimănui aceste informaţii. Ei au plănuit o moarte accidentală pentru a-şi ascunde urmele. Membrii clanului Kennedy, la acea vreme cea mai influentă familie din SUA, intră şi ei în categoria suspecţilor.


Relaţia lui Marilyn Monroe cu preşedintele John F. Kennedy este bine cunoscută în prezent, dar la acea vreme era un secret păzit cu străşnicie. Pe lângă fap­tul că JFK dorea să ascundă această aventură de ochii publicului, se crede şi că i-a dezvăluit lui Monroe chestiuni ultrasecrete; după ce a pus capăt relaţiei lor, era poate îngrijorat că ea ar putea face publice indiscreţiile sale conjugale şi politice. S-a sugerat că membrii familiei Kennedy, încrezători că nu vor fi suspectaţi datorită reputaţiei lor demne de încredere şi istoricu­lui excelent de luptă împotriva infracţionalităţii, au comandat uciderea lui Monroe (sau chiar au făcut-o ei înşişi), pentru a o împiedica să facă public ceea ce ştia. Această teorie capătă o urmă de credibilitate dacă e să dăm cre­zare zvonurilor că Robert Kennedy ar fi fost văzut în zona de lângă casa lui Monroe în seara morţii sale, deşi, evident, el afirmă că dispariţia ei nu are nici o legătură cu el sau familia sa.

Şi Mafia intră în discuţie, dacă sunt adevărate zvonurile că ea într-adevăr ştia prea multe despre o posibilă relaţie între Mafie şi Frank Sinatra. Deşi modul în care a murit pare puţin neobişnuit pentru a aparţine unui asasin plătit de Mafie, e posibil ca la mijloc să fi existat un complot, pentru a evita ca suspiciunile să se îndrepte spre crima organizată. Există şi numeroase per­soane care cred că cei care au avut grijă de Monroe în ultimele săptămâni din viaţă au ucis-o pentru averea sa, ceea ce ar explica plecarea bruscă din ţară a menajerei sale şi aparentul refuz al medicilor ei de a dezvălui orice informaţie.

Şi mai tulburătoare e întrebarea dacă nu cumva Marilyn Monroe a fost ucisă de către extratereştri care încercau să ascundă faptul că JFK făcea parte din grupul mondial al francmasonilor hotărâţi să cucerească lumea. S-ar putea să nu aflăm niciodată.

Comments

comments