Home / Conspiratii Mondiale / Extrateresti / Liniile de la Nazca

Liniile de la Nazca

 

Liniile de la NazcaLiniile de la Nazca au constituit o nesfârşită sursă de fasci­naţie pentru călători, secole la rând. Liniile apar în deşertul Nazca, pe un podiş înalt din Anzii peruvieni, la 400 km sud de Lima. Miile de linii seamănă cu desene reprezentând păsări, păianjeni, şopârle, gorile, peşti şi alte animale care nu pot fi identificate, precum şi modele geometrice simple, forme şi linii drepte. Multe dintre aceste desene nu pot fi văzute de pe pământ, conturându-se doar privite de sus. Deoarece vechii indieni Nazca nu aveau nici un mijloc de a zbura, din câte se ştie, nu este clar cum au creat aceste desene. Tehnologia de datare cu carbon a estimat că ele au cel puţin 1500 de ani vechime.

Diverşi cercetători au încercat de-a lungul secolelor să descifreze aceste modele misterioase. Numeroase explicaţii le asociază unor creaturi din spa­ţiu. Paul Kosok, un savant american, a încercat să găsească similarităţi între desene şi stele pentru a crea o legătură astronomică. Se crede că este posibil ca indienii Nazca să fi creat aceste desene în semn de adorare a zeilor, având eventual legătură cu lumea naturală sau cu bogăţia recoltelor.

Alţii cred că reprezentările grafice nu au fost create de indieni, ci au fost trasate de extratereştri veniţi în vizită. Erich von Dăniken a publicat o carte în 1968 numită Carele zeilor: mistere nerezolvate din trecut, în care prezenta teoria conform căreia aceste linii reprezentau un culoar de aterizare pentru navele extraterestre. Von Dăniken credea că aceşti extratereştri construiseră şi alte minuni precum Marile Piramide de la Giseh. Mai mult, o carte în limba franceză a autorilor Louis Pauwels şi Jacques Bergier, Dimineaţa magicienilor, se folosea de aceste linii pentru a demonstra teoria lor că extratereştrii vizitaseră Pământul cu multe mii de ani în urmă, în preistorie. Această specie extraterestră îi ajutase pe oameni în prima parte a existenţei lor, prin teh­nologia şi cunoştinţele mult avansate, permiţându-le să se ridice deasupra nivelului altor specii şi să ia în stăpânire planeta.


Totodată, unii cred că extratereştrii consideraţi autorii acestor desene au vizitat Pământul pentru a participa la o întâlnire secretă cu liderii mondiali.

Teoria afirmă că s-au folosit de acea zonă, în mod normal pustie, pentru a ateriza cu nava lor enormă, au călătorit în secret pentru a se întâlni cu aceşti lideri, apoi s-au întors în acelaşi punct îndepărtat pentru a pleca. Guvernele implicate au găsit o explicaţie a acestor semne misterioase pentru a ascunde adevăratul motiv al existenţei lor. Unii cred chiar că extratereştrii se întorc cu regularitate, motiv pentru care liniile nu s-au estompat odată cu trecerea anilor – de fapt, ele reprezintă marcaje proaspete de la aterizările recente.

Alţii susţin că aceste semne nu au absolut nimic de-a face cu extratereştrii, ci constituie o dovadă că vechiul popor Nazca pusese la punct o misterioasă tehnologie avansată. Indiferent ce ar fi produs aceste semne, afirmă conspi- raţioniştii, probabil că alte popoare au devenit fie invidioase, fie înspăimân­tate şi le-au distrus, înainte de a-şi îndeplini scopul sinistru. Deşi există prea puţine probe în sprijinul acestei teorii, nu pare imposibil ca aceste linii bizare să aibă o explicaţie la fel de ciudată.

Mai mult, aceste desene stranii nici nu sunt unice. Mai la sud se află cea mai mare figură umană din lume, gravată pe un versant al Muntelui Solitar, numită Uriaşul din Atacama. Altundeva, în America de Sud, se află numeroşi munţi cu imagini reprezentând păsări în zbor, spirale şi monştri antici semănând cu nişte războinici. Cum semnificaţia lor a dat naştere la interpretări foarte dife­rite, probabil că aceste mistere vor rămâne nerezolvate şi în secolele următoare.

Comments

comments