Home / Conspiratii Mondiale / OZN / Incidentul Hopeh din China

Incidentul Hopeh din China

 

hopehIncidentul este menfionat ca “Inciden¬tul Hopeh”. A avut loc în Hopeh, China, şi implică pretinsa fotografiere a unui OZN ce a apărut deasupra acestui oraş în 1942. Masujiro Kiru a găsit această fotografie în timp ce căuta prin albumul de fotografii al tatălui său despre campania Chinei (înainte de al Doilea Război Mondial).

Tatăl său cumpărase fotografia de la un fotograf de stradă din Tianjin. Unele surse susţin că fotograful a fost ulterior identificat ca fiind un tehnician american aflat la datorie în această regiune şi care a crezut că obiectul în cauză era o pălărie. Scepticii identifică obiectul cu o pasăre. Cu toate acestea, cei mai mulţi cred că obiectul este cu adevărat neidentificat, dovedind faptul că OZN- urile au fost prezente în lumea noastră de multe decenii – cel puţin! – şi cu siguranţă este un fenomen global.

Desigur, istoria Chinei este plină de poveşti care vorbesc atât despre dragoni care zboară, cât şi despre tot felul de obiecte inimaginabile, de natură celestă, datând din timpul dinastiei Shang (2000 î.Hr.), când au fost sculptate în carapace de broască ţestoasă. Timp de mulţi ani, sub conducerea lui Mao Tse-Tung, OZN-urile au fost persona non grata. Există chiar zvonuri că aceia care se întâlneau ca să povestească despre astfel de chestiuni erau luaţi pe sus şi băgaţi la închisoare fiindcă se credea că erau trădători de stat.

Pentru cei care credeau în existenţa OZN-urilor, la acel moment, ele erau considerate “un simbol al libertăţii” şi astfel subiectul nu ar fi trebuit să fie sancţionat de Peking. Potrivit unui raport publicat prima dată în 1966, în cartea lui Tim Beckley “OZN-uri în jurul lumii”, un anume domn Wu Chi-Yuan a declarat că cineva a mărturisit că a văzut “un obiect de dimensiunea lunii, strălucind în spatele unor nori. Oficialităţile noastre au explicat faptul acesta ca fiind un fenomen cauzat de o descărcare electrică neobişnuită”.


La vremea aceea, Chi-Yuan spune că era membru al trupelor naţionale de construcţii şi, în timp ce făcea nişte manevre, a fost martor la apariţia unui disc oval, portocaliu, destul de mare. “Am fost toţi surprinşi şi speriaţi. A coborât până la o înălţime foarte mică, ca un biplan utilitar, la un unghi de douăzeci şi cinci de grade. Nu am auzit nici un sunet şi într-un minut a zburat în sus, dispărând. ”

Există chiar şi mărturii din vremuri îndepărtate despre ceea ce ar putea fi considerate răpiri de către extratereştri. în “Istoria dinastiei Qing” există un incident consemnat şi care este foarte similar cu rapoartele modeme privitoare la răpirile de către extratereştri. în luna iulie al celui de-al treilea an al împăratului Yongzheng din timpul dinastiei Qing, un grup de săteni a mers în munţi pentru a tăia bambus în Liaojiatang de Wudu, din Lingchuan. Grupul a fost martor la dispariţia bruscă a unui sătean.

După mai mult de 140 de zile, el a reapărut în casa lui. Sătenii au spus că, la întoarcere, săteanul răpit a fost complet incoerent.

About The Author

Sean Casteel @ Jurnalul Conspiratiei
Jurnalist OZN

About The Author

Timothy Green Beckley @ Jurnalul Conspiratiei
Pionier in OZN si Paranormal

Comments

comments