Home / Conspiratii Mondiale / Controlul lumii / Incalzirea globala

Incalzirea globala

 

Incalzirea globalaIncalzirea globala: un eveniment al secolului XX care a devenit o problemă a secolului XXL Din cauza unei creşteri a nivelului de gaze cu efect de seră produse de consumul de combustibili-fosili şi neglijenţei faţă de mediu, Pământul a început să se supraîncălzească periculos. Lumea este îngrijorată. Dar nu este aceasta cumva doar una dintre cele mai mari păcăleli din istorie? Unii aşa ar spune.

Numeroşi sceptici în problema încălzirii globale sugerează că nu există dovezi care să indice că Pământul se încălzeşte într-o manieră considerabil mai intensă şi că fenomenele pe care le resimte omenirea reprezintă doar o fluctuaţie normală de temperatură. Aceşti oameni afirmă că în spatele cam­paniilor ştiinţifice şi ecologice se află motive sinistre.

Conform unei teorii, propagarea conceptului de „incalzirea globala“ face parte dintr-un plan sponsorizat de ONU de a redistribui bogăţia, împiedicând dezvoltarea industrială în Occident şi, în special, în SUA în favoarea extin­derii unor pieţe mondiale emergente majore precum China, Brazilia şi India. Aceşti adepţi ai conspiraţiilor pretind că Planul pentru Schimbări Climatice al ONU este doar o faţadă creată pentru a facilita acest transfer din lumea finanţelor globale şi că Protocolul de la Kyoto reprezintă un atac aproape făţiş împotriva SUA şi a bazei sale de putere.

Alţii consideră că o nouă ordine mondială de tipul Illuminati este cea care se află în spatele falsei alarme privind incalzirea globala. Dar de ce ar crea acest grup o iluzie atât de înspăimântătoare? Se crede că au făcut acest lucru cu scopul de a destabiliza economia SUA şi a o face vulnerabilă în faţa unui atac care face parte dintr-un presupus complot de a pune pe picioare o guvernare fascistă pentru controlul lumii.


Dacă Statele Unite s-ar angaja să respecte limitele de emisii stabilite în protocoale precum cel de la Kyoto, nu s-ar ajunge ca industria americană să se confrunte cu costurile masive ale restructurării şi cu pierderi ale locurilor de muncă la scară catastrofală? Nu s-ar ajunge ca investiţiile guvernamentale necesare să ducă la realocarea a milioane de dolari luaţi din bugetul pentru apărare, slăbind ţara şi protecţia ei împotriva unei eventuale ameninţări mi­litare?

Alţii afirmă că incalzirea globala este un adevăr convenabil de care se folosesc cercetătorii şi cei implicaţi în protecţia mediului pentru a obţine mai multă finanţare, complot la care participă şi mass-media, pentru a-şi asigura ştiri care garantează continuarea vânzărilor şi veniturile din publicitate. Se spune chiar că şi unele guverne sunt implicate de bunăvoie în conspiraţie, deoarece le oferă un vehicul popular prin intermediul căruia îşi pot susţine alte planuri de acţiune.

O altă abordare privind incalzirea globala susţine că este o minciună cre­ată de guvern pentru a putea impune taxe mai mari companiilor şi indivi­zilor mai docili. Cum se face că vocile preocupate de mediu se aud cel mai tare într-un moment în care multe dintre guvernele lumii administrează ţări aproape falimentare şi cu resurse puţine pentru reconstrucţie?

Desigur, teoria conspiraţionistă poate fi interpretată în două sensuri. Unii sugerează că societăţile americane de energie au creat o conspiraţie prin care să convingă omenirea că incalzirea globala este o farsă cu scopul de a îm­piedica introducerea unei reforme în reglementare, care ar duce la o scădere masivă a profitului lor. Se susţine că firmele producătoare de petrol şi cărbune, temătoare, sunt cele care au cel mai mult de pierdut din cooperarea SUA cu Planul pentru Schimbări Climatice al ONU şi cu Protocolul de la Kyoto şi că ele se află în spatele celei mai înverşunate opoziţii.

Comments

comments