Francmasoneria

 

FrancmasoneriaInfiinţată în secolul al XVI-lea, francmasoneria este o fraternitate mondială binecunoscută, care cuprinde, se estimează, circa cinci milioa­ne de membri, se dedică operelor caritabile şi promovării corectitudinii morale şi crede în existenţa unei Fiinţe supreme.Insă unii cred că această societate secretă are o agendă mult mai subversivă.

Există o teorie conform căreia francmasonii sunt o faţadă pentru Illuminati, un grup puternic de personaje influente care deţin, în taină, controlul asupra a numeroase aspecte legate de guvernare şi societate. Se speculează că scopul acestor Illuminati este de a crea o nouă ordine mondială care ar presupune guvernarea lumii ca un stat fascist, de către un singur guvern.

Conform unei alte teorii, între zidurile lojilor masonice n-ar fi pusă la cale o conspiraţie pentru o nouă ordine mondială, ci pentru supremaţia evreilor. Această teorie afirmă că marii maeştri şi ofiţerii lojilor sunt evrei de marcă, politicieni, oameni de afaceri şi alte personaje care se folosesc de reţeaua fra­ternităţii pentru a-şi susţine ambiţiile privind dominaţia mondială. Faptul că Hitler i-a persecutat pe francmasoni în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aruncând în lagăre şi executându-i pe mii dintre ei ca prizonieri po­litici, sugerează că el era convins de rolul iudaismului în cadrul acestei orga­nizaţii.


Alţii consideră că francmasonii sunt un cult satanic al cărui principal ţel este să deschidă calea guvernării lui Satan, îngenunchind creştinismul. Cre­dinţa francmasonilor într-o Fiinţă supremă este considerată de adepţii aces­tei teorii drept probă a naturii oculte a organizaţiei şi a dorinţei pe care o au membrii ei să-l vadă pe Lucifer stăpân asupra omenirii.

Conform celor care îi consideră manipulatori ai evenimentelor globale din ultimele cinci secole, francmasonii reprezintă mâna invizibilă care a orchestrat o mulţime de evenimente majore. Au fost francmasonii responsabili de asas­inarea lui JFK, un preşedinte american pe care nu au reuşit să-l controleze? Este posibil ca asemănarea dintre crimele lui Jack Spintecătorul şi ritualurile de iniţiere masonice de la acea vreme să indice adevărata identitate a celui mai celebru criminal în serie al Londrei? Au înscenat francmasonii aselenizările misiunilor Apollo? A fost atacul de la 11 septembrie, din New York, o parte a războiului religios dintre francmasoni şi islam?

Comments

comments