Fluorura

 

FluoruraToţi ne-am dori dinţi şi oase puternice, dar cu ce preţ? Adău­garea de fluorură în sistemele de alimentare cu apă potabilă din ţările occidentale a fost mult timp o chestiune controversată. Este posibil oare ca acest lucru să distrugă în tăcere specia noastră? Există o oarecare în­grijorare că anumite informaţii sunt ferite de ochii publicului, în cadrul unei muşamalizări de amploare.

In doze suficient de mari, fluorura este fatală; deşi în apa de băut nu s-au înregistrat niciodată niveluri letale, unii cred că există un complot comunist de a creşte aceste niveluri pentru a provoca probleme în masă în Occident.

Alţii vorbesc despre o presupusă implicare a industriei producătoare de aluminiu în creşterea nivelurilor de fluorură din apă, susţinând că aceasta are un interes particular să extindă fluorurarea – fluorura este un produs secundar în procesul de obţinere a aluminiului, iar cea mai puţin costisitoare metodă de a se descotorosi de ea este plasând-o în sistemul de alimentare cu apă.


Nimeni nu neagă că, într-o primă fază, fluorura întăreşte oasele şi dinţii. Dar beneficiile nu durează mult, iar la un moment dat se produc modificări genetice. Oasele pot fi slăbite de fluorură până la a se dizolva complet. După doar şapte generaţii, preconizează adepţii acestei teorii a conspiraţiei, urma­şii populaţiilor care au fost supuse acestui proces ar putea să se nască lipsiţi complet de schelet.

Teoria dă naştere la îngrijorări serioase legate de soarta îngrozitoare care se pregăteşte întregii lumi occidentale. Mai mult, se pune întrebarea dacă aces­te consecinţe potenţial cumplite erau cunoscute atunci când s-a luat decizia de a adăuga fluorura în sistemul nostru de alimentare cu apă. Este posibil, oare, ca acest lucru să fie încă o încercare cumplită de a reduce creşterea populaţiei?

Comments

comments