Droguri

 

DroguriIn Minunata Lume Nouă Aldous Huxley descrie un regim totali­tar în care guvernul îşi păstrează puterea administrându-le droguri cetăţenilor săi. Romanul este plasat într-un viitor distopic, dar s-ar putea ca realitatea pe care o descrie să nu fie atât de departe de adevăr.

Andrew Cooper, editorul ziarului săptămânal din Brooklyn The City Sun, înaintează teoria că, de fapt, comunitatea clasei de mijloc a albilor a fost cea care a încurajat consumul de heroină în comunităţile de afro-americani pentru a-i împiedica pe tineri să se implice în activităţi politice. Şi s-ar părea că această situaţie nu este rezervată doar comunităţilor de afro-americani. Senatorul John Kerry din Massachusetts a efectuat o anchetă asupra a ceea ce el considera a fi o conspiraţie a drogurilor, ajungând la concluzia că CIA şi guvernul SUA erau la curent şi participau în traficul de cocaină în cârdăşie cu baronii drogurilor din Nicaragua, în cadrul unui complot menit să răstoarne fostul guvern de stânga din această ţară.


Zvonurile conform cărora guvernul SUA plasează droguri în cartierele de afro-americani datează încă din perioada războiului din Vietnam. La acea dată, după cum se spune, heroina era promovată pentru a descuraja activităţile militante tot mai intense din comunităţile de afro-americani din întreaga ţară. Activistul politic de culoare Dick Gregory afirmă că „Nimic din istoria planetei nu este atât de josnic ca ceea ce vom dezvălui în curând. Ori­cât de rea ar fi fost sclavia, albii nu ne-au acuzat niciodată că am fi dezertat“, în schimb, a spus el, persoanele de culoare au fost învinovăţite de creşterea consumului de droguri.

Comments

comments