Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Desfrânata din Babilon

Desfrânata din Babilon

 

BabilonEste posibil oare ca legenda desfrânatei din Babilon să fi fost creată intenţionat şi răspândită pentru a atrage comerţul în acea cetate?

In Mesopotamia antică, leagănul civilizaţiei moderne, se aflau mai multe cetăţi care aveau să joace un rol important în cultura Occidentului. Babilonul s-a dezvoltat şi a devenit una dintre aceste cetăţi, atingând apogeul econo­mic şi cultural sub Nabucodonosor, faimosul cuceritor biblic al Iudeii. însă, la începutul istoriei sale, Babilonul nu a fost decât una dintre numeroasele aşezări a căror existenţă era ameninţată de invazii constante.

Unii amatori de conspiraţii au sugerat că, la un moment dat, conducătorii cetăţii au avut o idee genială pentru a ridica Babilonul la putere. Dându-şi seama că, probabil, sexul ar atrage şi ar vinde mai bine şi mai rapid decât politica sau religia (şi, probabil, pe termen mai lung) au creat legenda des­frânatei din Babilon, personaj mitic care avea să simbolizeze, mai târziu, practicarea prostituţiei sub tutela regală.


Această teorie afirmă că regele Babilonului şi cei din anturajul său au în­curajat în mod activ răspândirea unor legende care descriau orgii şi depravarea de proporţii uriaşe, iar în scurt timp reputaţia Babilonului de cetate a plăce­rii s-a răspândit în toate direcţiile, în vreme ce bărbaţii care căutau satisfacţie şi împlinirea imediată a dorinţelor carnale veneau în cetate cu sutele, ceea ce, ulterior, a dus la o intensificare a turismului şi comerţului. Această bogăţie proaspăt descoperită i-ar fi permis cetăţii să crească şi să devină prosperă. Chiar şi în secolul al IV-lea î.Hr., Alexandru cel Mare, atras de promisiunile cetăţii, a stabilit tabăra armatei sale între zidurile Babilonului, pentru a-şi petrece acolo iarna. De-abia în primele secole după Hristos, conceptul de desfrânată a Babi­lonului a început să fie privit drept ceva păcătos, în loc să fíe considerat sim­bol al prosperităţii şi al opulenţei, cum se întâmplase în secolele anterioare.

Comments

comments