Home / Conspiratii Mondiale / Controlul lumii / Criza economica globala

Criza economica globala

 

Criza economicaNou-născutul secol XXI a fost martorul unei crize economice globale spectaculoase. Numeroase ţări mari industrializate au îndurat cea mai gravă scădere economică de generaţii întregi. Pro­blemele care s-au acumulat au afectat şi statele în curs de dezvoltare. Dar cine sau ce a cauzat această criză?

Se afirmă că sistemul capitalist era pe punctul de a se prăbuşi catastro­fal. Sectorul bancar a fost zguduit din temelii, comerţul internaţional a fost ruinat, preţurile la mărfuri au scăzut vertiginos, iar şomajul a sărit în aer. Statele Unite au fost considerate principalele vinovate – prin împrumuturile ipotecare de o incompetenţă şocantă.

Conform unei teorii, un grup din umbră, din care fac parte unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, politicieni de top, persoane din elita aface­rilor şi membri ai celor mai puternice aristocraţii, a fost responsabil de criza financiară, care a fost orchestrată în cadrul unui plan de a prelua stăpânirea asupra lumii.

Presupusa activitate a acestei Noi Ordini Mondiale, al cărei scop este să creeze un guvern fascist care să controleze întreaga lume, a fost urmărită de-a lungul secolelor şi se află, după cum se crede, în spatele războaielor, epidemiilor şi dezastrelor naturale majore. Se presupune că influenţa sa a ajuns să contamineze fiecare culoar al puterii, acest grup fiind capabil să creeze artificial criza economica folosindu-se de Banca Centrală a SUA.


E posibil oare ca instituţiile financiare care au dat faliment să fi fost împrumutătorii ce au refuzat să coopereze cu acest grup? A fost criza economica o cale de a transfera mai multă putere în mâinile politicienilor, baronilor industriali şi oligarhilor care fac parte din acest clan secret?

Alţii cred că guvernul SUA a cauzat această furtună fiscală pentru a reduce imigraţia ilegală. Ce ar trebui să înţelegem din faptul că, de la sfârşitul lui 2007, numărul de persoane care au intrat ilegal pe teritoriul SUA a scăzut dramatic? Şi nu e adevărat, oare, că mulţi dintre consumatorii care, în urma exploziei balonului imobiliar, au rămas fără case şi săraci lipiţi pământului proveneau din rândurile hispanicilor şi populaţiei de culoare, două grupuri etnice din care fac parte mulţi dintre imigranţii ilegali?

O altă teorie aruncă vina asupra unei alianţe secrete între guvernele  ţărilor industrializate, care au pus la cale o perioadă de austeritate globală severă pentru a zdrobi finanţarea actelor teroriste. Sufocând căile de ali­mentare cu bani ale unor celule din ce în ce mai bine organizate şi finanţate, acest grup spera să neutralizeze grupări precum al-Qaeda şi alte facţiuni militante care s-au aflat în spatele unor atentate cu bombe şi altor atacuri din lumea întreagă.

Comments

comments