Home / Conspiratii Mondiale / Experimente / Conspiratia mesajelor din lanurile de cereale

Conspiratia mesajelor din lanurile de cereale

 

lanurile de cerealeA fost o adevărată revelaţie pentru mine când cu peste trei decenii în urmă am luat contact cu vestitele şi totodată straniile „cercuri din lanurile de cereale”. Au fost numite cercuri pentru că, în perioada de început, observaţiile evidenţiau cercuri sau alte figuri geometrice ce conţineau elemente de cerc.

Ulterior, figurile ce erau semnalate s-au complicat din ce în ce mai mult, reprezentările acestora cuprinzând absolut toate figurile geometrice, combinaţii ale lor, cât şi elemente ce ţin de simbolistică sau elemente grafice (elemente asemănătoare sau identice ce ţin de diferite tipuri de alfabet).

Cariera militară m-a purtat de-a lungul şi de-a latul ţării, mai târziu – al planetei, şi am constatat ceva extraordinar, prima dată încă de la mijlocul anilor optzeci, când aflându-mă într-o călătorie la Moscova, ulterior la Leningrad (actualul Sankt Petersburg), am avut ocazia să văd fotografiile unor astfel de reprezentări realizate „în gheaţă” în nordul îndepărtat al Siberiei.

Fotografiile, la acea dată, le-am admirat la Muzeul Cosmonauticii “Iurii Gagarin” din Moscova şi la o expoziţie, privind Comunicarea, ce se numea „Semnale, Semne, Simboluri – Căi de comunicare ale entităţilor inteligente”.

Expoziţia era organizată de grupul ştiinţific „Anomalia” ce studia fenomene neconvenţionale.

In avion, în drumul spre casă, mi-am reamintit că zburând deasupra întinselor câmpii din sudul României am observat desene asemănătoare iama pe zăpadă, dar la vremea respectivă nu am dat prea mare importanţă observaţiei, m-a mirat foarte tare şi am reţinut aspectul.

Mult mai târziu, studiind fenomenul ce se mani¬festa pe toate continentele am constatat că astfel de reprezentări erau semnalate nu numai în lanurile de cereale ci şi pe nisipul din deşert, zăpadă, gheaţă, alte culturi, existând unele imagini realizate chiar pe fondul unor plantaţii tinere, omogene, de arbori sau arbuşti din plantaţii sau păduri. în materialul de faţă nu discutăm despre farse (deşi şi acesta este un subiect interesant – cine le face!? şi în ce scop!?) precizînd cu toată tăria că reprezentările semnalate în ultimii 10-15 ani au o aşa complexitate că ar necesita folosirea computerelor pentru a realiza „desenul” respectiv realizarea grafică de către oameni în teren fiind deocamdată imposibilă. Şi pentru că am amintit de farse, cine ar face farse, la scară planetară , uneori în locuri unde nu este ţipenie de om, în zone total nelocuite? Pentru că suntem la Jurnalul Conspiraţiei, vă vom dezvălui care este latura ce ţine de Teoria Conspiraţiei legată de acest fenomen. La 16 noiembrie în anul 1974 prin imensa antenă a radiotelescopului de la Arecibo, Puerto Rico, s-a transmis un mesaj codat spre ipoteticele civilizaţii extraterestre.

Semnalele audio, cu o durată de trei minute, transmise puteau fi convertite grafic de cei ce le primeau într-o imagine formată din pătrăţele albe şi negre. Desenul format de acestea permiteau: accesul la modul de deco¬dare a mesajului, erau indicate elementele care susţin viaţa pe Terra, adică hidrogenul, carbonul, azotul, oxigenul şi fosforul. Apoi, următoarea casetă descria ADN-ul uman. Urma reprezentarea stilizată a unui om, numă¬rul populaţiei Pământului, care la acea dată cuprindea 4,29 miliarde oameni, înălţimea medie a unui om, 1,70 metri, reprezentarea grafică a sistemului nostru solar cu locul ocupat de Terra, a treia planetă de la Soare, steaua noastră şi se încheia cu locul de unde a plecat mesajul, adică observatorul Arecibo. Simplu, nu!?


Specialiştii susţin că în anul 2001, în luna august, extratereştrii ar fi răspuns apelului trimis de pe Terra prin două desene extrem de stranii ce au apărut peste noapte într-un lan de grâu de lângă radiotelescopul Chilboton (interesant, lângă un alt radiotelescop!?) din Hampshire, Anglia. Observate din avion, un desen pare să reprezinte o „faţă umanoidă” într-un pătrat de 50×50 metri, celălalt, un mesaj aproape identic cu cel trimis în spaţiu în anul 1974, într-un dreptunghi de 73×23 metri!

Cu prilejul unor simpozioane pe tema Ştiinţelor neconvenţionale la care am participat în 2002-2010, am văzut şi revăzut în direct, de mai multe ori, nişte scurte filme ce redau zona cu semnele din lanurile de cereale survolate de nişte lumini ce, efectiv…, desenează ipoteticul mesaj!

Ce spun autorităţile? In prima fază au negat existenţa mesajelor şi implicit a semnelor din lanurile de cereale. Apoi, s-au răzgândit şi au anunţat că desenele din lanurile de cereale sunt opera unor tornade, furtuni, curenţi de aer etc.

Cunoscuţi cercetători ca Nancy Talbot, William Levengood şi John Brucke au demontat toate afirma¬ţiile autorităţilor, printre altele afirmând: un asemenea grup de desene nu poate fi realizat într-o noapte, informaţiile trimise de la Arecibo nu erau la îndemâna oricui, iar astronomii ce ştiau de mesaj în nici un caz nu l-au realizat ei, nu fusese nici o tornadă, iar tornadele „nu desenează”.

Să vedem ce zice mesajul de la ipotetica civilizaţie extraterestră: modul de codare este similar mesajului trimis de pe Terra, între elementele ce întreţin viaţa apare, în plus, siliciul, la ADN asemănarea este izbitoare, dar mai are o componentă în plus, o diferenţă apare între pământeni şi extratereştri, aceştia din urmă având capul mai mare, membre şi picioare mai mici ca ale noastre, populaţia planetei lor era de 12,7 miliarde locuitori, au înălţimea medie de un metru şi trăiesc pe două planete ale unui sistem solar deocamdată neidentificat, ca şi locul de transmitere a mesajului ce încă nu a putut fi depistat.

Specialiştii susţin că ne aflăm în faţa unui veritabil mesaj de răspuns.Dar să nu uităm că dacă mesajul a sosit după 27 de ani, ar fi logic ca ipotetica civilizaţie extraterestră să se afle la 13,5 ani lumină!! distanţă de Terra, cât ar fi trebuit să facă mesajul atât la dus, cât şi la întors!!

About The Author

Dr. Emil Strainu @ Jurnalul Conspiratiei
Ufolog & Autor & General

Comments

comments