Home / Conspiratii Mondiale / Religie - Spiritualitate / Conspiraţia legată de Iisus Hristos

Conspiraţia legată de Iisus Hristos

 

Iisus Hristos

Conform acestei teorii conspiraţioniste, Iisus Hristos a fost doar un om, şi nu fiul lui Dumnezeu, care a înviat după răstignire. Se crede că s-a căsătorit cu Maria Magdalena, iar aceasta i-a născut un copil sau chiar mai mulţi şi că descendenţii lor au populat pământul. Mai mult, se spune că Sfântul Graal nu este îndelung căutata cupă cu puteri miraculoase, aşa cum se crede în general, ci că o reprezintă de fapt pe Maria Magdalena şi feminitatea pe care Iisus Hristos o adora şi datorită căreia convingerile sale creştine s-au transmis de-a lungul secolelor.

Conspiraţioniştii afirmă că aceste aşa-zise adevăruri au fost păstrate cu sfinţenie de-a lungul timpului de către o veche societate numită Prioratul de Sion. Membrii acestui grup au fost, în cea mai mare parte, figuri lumi­nate precum Leonardo da Vinci şi Sir Isaac Newton, despre ambii existând convingerea că au fost mari maeştri ai ordinului. Toţi s-au dedicat protejării acestui secret, în principal împotriva celor la fel de hotărâţi să apere puterea bisericii creştine şi, în special, a catolicismului.

Se crede că membrii Prioratului de Sion au ascuns indicii ale căsătoriei Măriei Magdalena, ale maternităţii sale şi ale descendenţilor săi direcţi în opere de artă, dintre care cea mai celebră este Cina cea de taină a lui da Vinci. Unii afirmă că persoana pictată în dreapta lui Iisus Hristos în acest tablou celebru nu este apostolul Ioan, ci Maria, şi că forma literei „V“, care se creează între cei doi, se referă la simbolul feminităţii. Alţii spun că lipsa unui potir pe masă este o dovadă în plus a adevăratei semnificaţii a Sfântului Graal.


Se presupune că biserica, la începuturi, a ascuns această legătură intimă dintre Iisus Hristos şi Maria Magdalena pentru a nu fi compromise învăţăturile sale privind celibatul şi pentru a nu lăsa ca baza sa misogină de putere, inclusiv întâietatea apostolului Petru, să fie ameninţată de femei. Pentru a ascunde paternitatea lui Iisus şi pentru a-şi păstra controlul, biserica a descris-o pe Maria Magdalena drept prostituată şi s-a descotorosit de toate textele evan­ghelice care menţionau adevăratul său statut, refuzând să le includă în Noul Testament.

încă din acele vremuri biserica a făcut eforturi constante pentru a supri­ma aceste presupuse adevăruri, încercând să distrugă atât dovezile care, se spune, ar demonstra existenţa unei linii de urmaşi, cât şi pe cei care proclamă astfel de evenimente drept adevăruri. Oare nu este adevărat că, dacă ni s-ar demonstra că Iisus nu a fost de natură divină, biserica şi afirmaţiile sale ar fi date în vileag drept o fraudă în interes propriu? Dacă aşa ar sta lucrurile, cartea de mare succes a lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, ar putea fi bazată mai mult pe fapte decât pe ficţiune.

Comments

comments