Home / Conspiratii Mondiale / Controlul lumii / Companiile farmaceutice

Companiile farmaceutice

 

Companiile farmaceuticeCompaniile farmaceutice se numără printre cele mai mari cor­poraţii din lume şi toţi oamenii depind de medicamentele pe care le produc acestea, de la aspirină şi medicamente pentru răceală, până la tratamente pentru diabet şi cancer. O relaţie simplă bazată pe cerere şi ofertă. Sau nu?

Mulţi cred că aceste companii farmaceutice sunt o forţă malefică în sis­temul global de sănătate, care promovează consumul unor medicamente scumpe în detrimentul unor tratamente mai puţin costisitoare. Informaţiile privind fixarea artificială a preţurilor şi practicile ilegale de marketing în care sunt implicaţi jucători importanţi din industrie reprezintă doar vârful aisber­gului. Acestea sunt activităţi pe care companiile, mai de voie mai de nevoie, le recunosc – amenzile reprezentând un preţ mic faţă de acoperirea de care se bucură prin plata lor.

Unii susţinători ai teoriilor conspiraţiei sugerează că industria medica­mentelor controlează toate sistemele de sănătate din lume şi că se foloseşte de această bază de putere fără precedent pentru a înlocui remediile naturale, pentru care nu pot obţine brevete, cu alternative create în laborator, ale căror preţuri ridicate vin să burduşească buzunarele lor deja pline. Se zvoneşte că astfel de companii farmaceutice au suprimat sau întârzie dezvoltarea unor tratamente pentru cancer, diabet, virusul HIV şi alte boli infecţioase virulente precum SARS, care au provocat valuri de isterie în cursul ultimelor decenii. De ce au făcut asta? Să fie oare pentru că se tem de felul în care astfel de medicamente le-ar putea afecta profiturile?


în paralel cu boicotarea descoperirilor, se crede că producătorii de me­dicamente fac eforturi şi pentru a păstra incidenţa crescută a bolilor în so­cietate. Asigurându-se că medicamentele lor nu oferă o vindecare a bolilor şi, în unele cazuri, generează noi tulpini, ei îşi garantează un flux continuu de venituri. De ce ar vrea aceste companii de miliarde de dolari să pună în pericol o activitate atât de profitabilă? Ce ar trebui să credem despre presu­pusa emitere accidentală a unui set contaminat de tratamente pentru virusul gripei H1N1 care, de fapt, transmitea virusul, de care este acuzată o com­panie farmaceutică din SUA? Este acesta un exemplu al faptului că mai multe îmbolnăviri înseamnă mai mulţi bani?

Conform unei teorii, lăcomia capitalistă nu este singurul motiv din spa­tele acestei presupuse conspiraţii, totul făcând parte dintr-un plan de a cuceri lumea. Această perspectivă sugerează că oamenii care controlează cele mai importante companii farmaceutice din lume fac parte dintr-o grupare clandestină care intenţionează să instaleze un guvern mondial unic, un stat fascist condus de o elită, a cărui populaţie s-ar supune necesităţilor rasei superioare. Răspândirea continuă a bolilor, indiferent că sunt mortale sau nu, reprezintă un mijloc de finanţare a acestei revoluţii şi o metodă de a menţine marea masă a populaţiei într-o stare de sclavie şi incapabilă să ia atitudine.

Comments

comments