Home / Conspiratii Mondiale / Personalitati / Christopher Marlowe

Christopher Marlowe

 

Christopher-MarloweIn 1593, pe când avea 29 de ani, Christopher Marlowe, unul dintre cei mai mari poeţi şi dramaturgi englezi, a fost înjunghiat mortal de Ingram Frizer. Istoricii admit că uciderea sa a avut loc, cel mai probabil, în urma unei altercaţii dintr-un bar – o ceartă despre cine să plătească nota, de fapt – dar unii cred că este posibil ca moartea sa violentă să fi avut o cauză politică, înainte de moartea sa, acuzaţiile de blasfemie, de subminare a puterii statu­lui şi de homosexualitate îi distruseseră imaginea publică; totodată, a fost acuzat de ateism pe baza dovezilor prietenului său şi colegului în ale drama­turgiei, Thomas Kyd. Unii cercetători afirmă că, din cauza credinţelor sale, Christopher Marlowe a fost asasinat de către Sir Francis Walsingham, susţinător al puri­tanilor şi agent al reginei Elisabeta I. Alţii îi acuză pe regalişti, în special pe susţinătorii ducelui de Essex, de uciderea sa. E important de observat că, într-un final, ucigaşul lui Marlowe a fost graţiat de regină.

In secolul al XVI-lea pedeapsa pentru „crime“ precum cele de care era acuzat Marlowe presupunea să fie fiert de viu, ars pe rug sau spânzurat, spintecat şi tăiat în patru. Dacă ne gândim la aceste pedepse, nu este deloc surprinzător că unii oameni cred că Christopher Marlowe şi-a înscenat propria moarte. Dacă s-ar fi mulţumit să fugă din ţară sau să se ascundă undeva, ar fi fost urmărit toată viaţa. Astfel, pare să fi fost o soluţie mult mai bună să-şi însce­neze moartea şi să-şi asume o nouă identitate. Deoarece, după cum spun unii, Marlowe lucrase ca spion pentru guvern încă din perioada studenţiei la Universitatea Cambridge, el ar fi avut şi experienţa şi contactele necesare pentru a pune în aplicare un astfel de plan. într-adevăr, faptul că investigaţia legistului şi îngroparea ulterioară a corpului – într-un mormânt fără nume – s-au încheiat în 48 de ore de la „ucidere“ vin să susţină această idee.


Chiar şi în prezent, evenimentele care au dus la moartea lui Christopher Marlowe sunt învăluite de supoziţii conspiraţioniste şi mai puţin de fapte concrete. Deşi s-a spus că Ingram Frizer a fost ucigaşul poetului, probabil că nu vom şti niciodată adevărul despre sfârşitul lui Christopher Marlowe.

 

Comments

comments