Home / Conspiratii Mondiale / Musamalizari / Cernobîl, a fost cu adevarat un accident?

Cernobîl, a fost cu adevarat un accident?

 

Cernobîl

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Cernobîl? A fost un accident? Ori au existat, de fapt, motive în spatele unui experiment conştient? De-a lungul anilor, mulţi oameni s-au întrebat dacă, în 26 aprilie 1986, uriaşa explozie de la reactorul 4 al centralei nucleare din Cernobîl s-a întâmplat din cauză că un reactor fusese în mod intenţionat forţat într-o situaţie extrem de periculoasă. Accidentul a avut loc atunci când un experi­ment programat să elimine anumite probleme de siguranţă a luat-o razna. O serie de presupuse „erori“ fuseseră făcute chiar înainte de experiment. Dar de ce ar fi comandat autorităţile sovietice un dezastru de o asemenea amploare, devastând vieţile a milioane de oameni?

Explicaţia îmbrăţişată de majoritatea celor care cred în conspiraţii este că dezastrul a reprezentat un experiment de pregătire pentru un război nuclear. Dacă guvernul sovietic plănuia un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi fost necesar să testeze şi să facă cercetări asupra procedurilor şi echipamen­tului proiectat în timpul Războiului Rece pentru a-şi putea proteja populaţia împotriva contaminării radioactive care ar fi fost consecinţa unui război nuclear. Totodată, pentru a putea aplica un plan de protecţie pe termen lung, conducătorii aveau nevoie să afle informaţii despre efectele imediate ale unui atac nuclear. Dacă era pus la cale un plan pe mai mulţi ani, cul­minând cu un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi putut un dezastru nuclear de proporţii din Ucraina să se dovedească un experiment util, chiar dacă îngrozitor?


Alte teorii care circulă în legătură cu acest dezastru includ ideea că ar fi fost răspunderea Occidentului, pentru că acesta ar fi vândut Rusiei echipa­mente defecte în cadrul unei conspiraţii mai largi din timpul Războiului Rece sau, după cum sugerează un videoclip amator postat pe site-ul YouTube, că explozia de la Cernobîl ar fi fost cauzată de o grevă în aviaţia SUA.

Comments

comments