Home / Conspiratii Mondiale / Extrateresti / Cercurile din lanuri

Cercurile din lanuri

 

Cercurile din lanuri

Cercurile din lanuri (forme uriaşe create în lanuri de secară, porumb, grâu sau orz) sunt fenomene înregistrate de multe secole. In multe lanuri din lumea întreagă s-au găsit modele complexe formate din spice culcate la pământ. Mulţi cred că este vorba despre farse făcute de oameni sau despre opere de artă. Alţii susţin că apariţia lor nu poate fi explicată decât prin existenţa unor forme de viaţă extraterestre.

Conform unei teorii, cercurile din lanuri sunt opera unor extratereştri care vor să comunice cu locuitorii Pământului. Caracterele complexe pe care le imprimă în lanuri sunt litere ale unui limbaj sofisticat pe care oamenii încă nu l-au descifrat. Aceşti adepţi ai teoriilor conspiraţiei pretind că inci­denţa crescută în ultimii 30 de ani a cercurilor din lanuri este o încercare a extratereştrilor de a trimite un avertisment în legătură cu degradarea tot mai avansată a planetei. Este Al Gore membru al unei secte secrete care a învăţat să citească aceste mesaje? Şi încearcă el să transmită avertismentele cuprinse de acestea prin intermediul intens mediatizatelor sale dezbateri asupra schim­bărilor climatice?

cerc2Alţii cred că cercurile din lanuri sunt exemple mult mai puţin sofisticate de comunicaţii extraterestre. Contrar teoriei moderne, aceşti oameni afirmă că Pământul este, de fapt, o suprafaţă plană, nu sferică, aşa cum a demon­strat Galilei, şi că este o tablă neagră (sau albă) utilizată de extratereştri în şcolile şi universităţile lor. Cercurile din lanuri sunt textele scrise pe această tablă, şi deşi unele ţin de lecţii propriu-zise, altele sunt doar mâzgălituri făcute de elevi plictisiţi.


Unii merg şi mai departe, sugerând că cercurile din lanuri sunt un fel de gr3affiti geologice făcute de farsori din spaţiu. Caracterul complex al modele­lor ar fi doar o şaradă prin care aceştia îi tachinează pe oamenii inferiori care caută un sens ascuns în mijlocul uriaşelor brazde de spice culcate la pământ. Adepţii acestei teorii susţin că piramidele, Stonehenge şi clădirile impresio­nante ale incaşilor şi aztecilor din vechime depăşeau, de fapt, capacităţile tehnice ale omenirii şi pot fi explicate prin umorul nebun al extratereştrilor.

Comments

comments