Home / Conspiratii Mondiale / Extrateresti / Cercurile din lanuri in Antichitate

Cercurile din lanuri in Antichitate

 

Cercurile din lanuri“Unul dintre primele rapoarte întocmite asupra cercurilor din lanurile de grâu – desene geometrice inexplicabile care apar în lanurile de grâu şi porumb – a avut loc în Stirlingshire, Scoţia (UK) în 1678. Dar fenomenul a fost, în mare parte, ignorat până în anii “70 şi ‘80, când formaţiunile acestea au început să apară cu o frecvenţă mărită pe tot globul.

“Cu toate acestea, este China într-adevăr lipsită de aceste creaţii neobişnuite? Cu siguranţă, dacă cineva sau ceva încearcă să comunice cu omenirea prin modele sculptate în culturile de pe câmpuri, nu putea fi ignorată populaţia, considerabil de mare, a Chinei.”

Experţii occidentali, în mod evident, nu au reuşit să analizeze cu atenţie datele din această ţară (China). Ne putem referi doar la activitatea lui Zhang Hui, un cercetător de la Muzeul Xinjiang din Urumqui, pentru a găsi dovezi care sugerează că în China – în lunga sa istorie — au apărut fenomene ale acestor cercuri cu mult înaintea oricărei alte civilizaţii de pe această planetă.

Zhang pretinde că a descoperit mai mult de douăzeci de modele de piatră ce par să imite formaţiunile de cercuri din lanurile de grâu din alte ţări, dar le sunt anterioare acestora din urmă cu 3.000 de ani.”


Zhang a descoperit mai multe modele ale acestor cercuri de piatră, variind de la cercuri simple până la forme mai elaborate, pe pajiştile regiunii Quinghe, lângă graniţa Chinei cu Mongolia.

“Zhang a fost intrigat. El s-a îndreptat rapid către Beijing, capitala Chinei, ca să consulte traducerile în chineză ale lucrărilor experţilor britanici ce se refereau la cercurile din lanuri.“ El a fost uimit de asemănările găsite. “Zhang crede că oamenii primitivi din regiune (Quinghe), după ce au descoperit o formaţiune de astfel de cercuri, au tras concluzia că era o formă de comunicare a zeilor lor şi au răspuns mesajului divin prin amplasarea unor pietre într-un tipar asemănător”.

Potrivit lui Zhang, un martor ocular a mărturisit că a văzut o formaţiune de cercuri ce apăruse într-un câmp din nord-estul Chinei, la scurt timp după perioada în care şi-a făcut stagiul în Gărzile Roşii.

In orice caz, evenimentul a avut loc în timpul Revoluţiei Culturale (1966-1976), când astfel de superstiţii erau ilegale, astfel încât mărturia a rămas neconsemnată. (A se vedea revista Star Shanghai din 2 august 2002, “China spune că au apărut cercuri în lanurile de pe teritoriul ei acum 3000 de ani”)

Autor: Chen Jilin @OZN Roundup

Comments

comments