Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Campingurile pentru rulote

Campingurile pentru rulote

 

rulotaPe  29 octombrie 1929, Statele Unite au suferit cea mai gravă prăbuşire a bursei din istoria ţării. Brusc, ţara a fost aruncată dintr-o perioadă de creştere accelerată a puterii economice într-o criză profun­dă şi de durată, marcată de pierderi financiare şi de şomaj cronic. în 1932, Franklin D. Roosevelt l-a învins pe Herbert Hoover în cursa electorală pen­tru preşedinţie, şi a iniţiat ampla reformă socială prin care spera să refacă economia SUA şi să ridice moralul cetăţenilor. Programul său cuprindea măsuri variate, de la finanţarea serviciilor publice la instituirea unei forme de protecţie socială. Situaţia disperată a ţării s-a îmbunătăţit treptat, iar Roosevelt a fost reales pentru alte trei mandate, în 1936, 1940, respectiv 1944. Dar a existat oare şi o latură mai întunecată a acestei ample reforme economice, care era ţinută departe de ochii publicului?

Roosevelt ştia, probabil, că o parte a problemei cu care se confrunta ţara era, pur şi simplu, faptul că era suprapopulată. Şi, cu toate că un genocid în stilul lui Hitler, executat de armată, ar fi rezolvat, poate, criza populaţiei, măsura ar fi pătat reputaţia guvernului. Să fi reuşit oare să conceapă un plan alternativ de a elimina părţi importante din populaţia ţării fără a-şi ştirbi reputaţia?


Adepţii teoriei conspiraţiei sugerează că Roosevelt a luat legătura în se­cret cu diverşi arhitecţi şi ingineri şi le-a cerut să-şi stabilească drept pri­oritate conceperea unor case mobile sau „case tractabile“. Acestea le-ar fi asigurat un acoperiş familiilor cu venituri mici, precum şi un oarecare confort şi viaţă în comunitate. S-a cumpărat pământ în statele din centru-vest şi s-au creat o serie de „campinguri pentru rulote“.

Insă aceste parcuri pentru rulote se aflau într-o regiune cu o frecvenţă anormal de mare de tornade. Astfel, conform planului, parcurile de rulote aveau să fie lovite de o mulţime de tornade, ceea ce ar fi dus la dispariţia unor familii întregi, în urma unor „dezastre naturale“ de care nu era nimeni vinovat. Iar în fiecare an, sute de oameni sunt răniţi în urma tornadelor care distrug totul în cale în parcurile de rulote, exact aşa cum se crede că ar fi intenţionat Roosevelt.

Comments

comments