Bruce Lee

 

Bruce LeeBruce Lee, îmbrăcat în costumul chinezesc tradiţional pe care l-a purtat în filmul Intrarea dragonului, a fost înmormântat în cimi­tirul Lake View din Seattle la 20 iulie 1973. Dar, cu mult înainte de moartea sa neaşteptată şi tragică, la vârsta de 32 de ani, Asia întreagă vuia de zvonuri că murise cu câteva luni înainte. Concluzia oficială a fost de „moarte accidentală“, dar conform unei surse, Triadele din Hong Kong îl uciseseră pe Lee pentru că refuzase să le plătească taxă de protecţie. O altă ipoteză era că acesta fusese drogat de un fost sensei care detesta faptul că îi învăţa pe străini arte marţiale. Mulţi chinezi consideră că Lee a fost victima propriului său regim intens de antrenamente, în timp ce alţii cred că abuzul de medi­camente ar fi cauza morţii sale. Unii cinici chiar afirmă că Bruce Lee şi-a înscenat moartea şi că nu face decât să aştepte momentul potrivit pentru a se întoarce în societate.

Cea mai populară versiune publicată în presa din Hong Kong sugera că Mafia din SUA îl omorâse pe Bruce Lee. După ce a terminat filmările la Viespea verde, Bruce Lee a fost abordat de agenţi ai Mafiei care voiau ca acesta să devină prima vedetă asiatică de la Hollywood. Curajos, Lee a refuzat şi s-a întors în Hong Kong. Ulterior, se presupune, capii Mafiei, umiliţi, i-au semnat lui Bruce Lee condamnarea la moarte şi au angajat un asasin profesionist. O anexă interesantă la această teorie este afirmaţia că fiul lui Lee, Brandon, şi el actor în filmele cu arte marţiale, ar fi fost împuşcat mortal „accidental“ din cauză că aflase informaţii vitale despre ucigaşul tatălui său.


Poate cea mai absurdă teorie legată de moartea lui Bruce Lee este aceea că o prostituată l-ar fi ucis în urma unui atac de panică. Dacă ar fi să credem această poveste, Bruce Lee consumase un afrodisiac puternic, devenind violent în timpul actului sexual. Temându-se pentru viaţa ei, prostituata a pus mâna pe cel mai apropiat obiect – o scrumieră de sticlă – şi l-a lovit pe Bruce Lee în cap. Nu avea să se mai trezească niciodată din coma care a urmat.

Nenumărate documentare, cărţi şi reviste au pretins că spun „adevărata“ poveste a morţii lui Bruce Lee. Din punctul de vedere al oamenilor din Hong Kong, informaţiile complete legate de moartea lui Bruce Lee nu au fost dezvăluite niciodată şi, probabil, nici nu vor fi.

Din păcate, nu este singura moarte care va rămâne de-a pururi învăluită în mister.

Comments

comments