Home / Conspiratii Romanesti / OZN In Romania / Bolidul verde – OZN-ul de la Oradea

Bolidul verde – OZN-ul de la Oradea

 

bolidul-verde

In luna august a anului 1968, echipajul unui avion IL-18 al companiei TAROM, care se afla în zbor pe ruta Viena-Bucureşti (prin Budapesta), a întâlnit deasupra Câmpiei Oradei un corp zburător neobişnuit.

Comandantul aeronavei (Beniamin Gabrian) împreună cu ceilalţi membri ai echipajului au văzut corpul zburător, de formă ovoidală şi de culoare verde, strălucitoare, în mod evident cu lumină proprie. „Obiectul” venea în sensul invers faţă de direcţia de zbor a aeronavei; a micşorat viteza, trecând la circa 600 m deasupra plafonului de zbor al aeronavei şi la circa 1.000 m deasupra acesteia (avionul zbura la o alti¬tudine de 5.200 m). OZN-ul, după ce a ajuns în dreptul navei, a luat direcţia vest, mărindu-şi brusc viteza.

Comandantul aeronavei a întrebat aeroportul Viena dacă în acel perimetru se mai află aparate de zbor şi i s-a răspuns că pe o rază de 400 km nu există nici o aeronavă. La două minute după întâlnirea echipajului românesc cu „bolidul verde”, s-a primit o ştire din partea unei aero¬nave a companiei MALEV (Ungaria), care se afla în zbor pe teritoriul austriac: anume că obiectul neidenti¬ficat a trecut spre vest cu mare viteza. Ţinându-se cont de poziţia celor două aeronave şi de timpul „unu” şi „doi” al observării OZN-ului, s-a putut calcula viteza acestuia. A rezultat o viteză de 14.000 km/oră. Performanţă neatinsă de nici un aparat conven¬ţional la altitudinea de 6.000 m. Obiectul avea, cum am mai remarcat, formă ovoidală, lungimea de 3 m şi diametrul de 2 m (cifre aproximative), iar în timpul deplasării era înconjurat de o aureolă verzuie, cu lumină proprie, foarte strălucitoare. Cazul a rămas neelucidat până astăzi.


Autor: Dr. Emil Strainu

Comments

comments