Home / Conspiratii Mondiale / Controlul lumii / “Big Brother” te priveşte

“Big Brother” te priveşte

 

Fratele cel mareV-aţi simţit vreodată urmariti ca-n Big Brother? V-aţi întrebat dacă sunteţi manipulat de autorităţi, doar o marionetă într-o conspiraţie despre care nu ştiţi nimic şi asupra căreia nu aveţi deloc control? Lumea din cartea lui George Orwell, 1984, nu pare chiar atât de îndepărtată dacă ne gândim la următoarele fapte…

Printre dispozitivele de supraveghere aflate în prezent la dispoziţia ofi­cialilor din guvern se numără, conform profesorului Gary Marx, de la Institutul pentru Tehnologie din Massachusetts (MIT), „echipamente ima­gistice termosensibile care pot arăta dacă o casă este locuită, amplifica­toare de voce, amplificatoare de lumină, dispozitive pentru vedere pe timp de noapte şi tehnici de citire a corespondenţei fără a deteriora pli­cul“. Camerele video pot fi ascunse, practic, în orice piesă de mobilier, iar poliţia poate utiliza echipamente de ascultare sau înregistrări ale tele­foanelor pentru a urmări conversaţiile oricărui potenţional infractor.

O importantă companie de calculatoare promovează în prezent către angajatori „insigna activă“. Angajaţii îşi prind pe haină acest minuscul dispozitiv care emite un semnal receptat de senzori amplasaţi strategic şi procesaţi prin intermediul unui calculator central, monitorizând ast­fel constant locul în care se află cel care îl poartă. Tehnologia modernă permite acestui sistem să funcţioneze pe zone din ce în ce mai extinse, ceea ce înseamnă că angajaţii nu pot ascunde absolut nimic de şefii lor. Mai grav, o companie de supraveghere le-a impus angajaţilor să-şi implanteze microcipuri în antebraţ pentru a-i putea detecta în cazul în care încearcă să intre în zone cu acces interzis.

Intr-o zi obişnuită, autorităţile înregistrează în mod legal 4 000 de conversaţii telefonice. Dar, oare, câte convorbiri telefonice sunt spio­nate ilegal? în unele ţări, toate convorbirile telefonice internaţionale sunt supravegheate şi înregistrate. Urmărirea convorbirilor telefonice interne este uneori ilegală, dar, odată cu dezvoltarea (legală) a trans­misiei prin microunde, extrem de multe convorbiri telefonice la mare distanţă sunt monitorizate în prezent.

Pe parcursul ultimilor zece ani, peste 3,5 milioane de oameni şi-au înregistrat profilele ADN în baza de date a Marii Britanii. în prezent, este o procedură de rutină pentru poliţie să preleveze probe ADN de la oricine este arestat pentru infracţiuni (altele decât cele legate de păstrarea curăţeniei şi parcarea legală). Autorităţile pot păstra aceste probe până când suspecţii ajung la vârsta de 100 de ani; acelaşi lucru este valabil chiar dacă persoana nu este, până la urmă, acuzată de vreo încălcare a legii.


Statele Unite au cel mai extins sistem din lume cu baze de date com­puterizate cuprinzând informaţii personale despre civili. Informaţiile sunt colectate în diferite scopuri, de la monitorizarea infractorilor la redactarea de rapoarte pentru creditare şi cercetări de piaţă. Printre informaţiile personale se numără date generale, precum numele şi adresa, dar şi informaţii precum fişa medicală, profilele psihologice, tabieturile legate de consumul de alcool, credinţele politice şi reli­gioase, toate acestea invadând spaţiul personal al individului. Un nou proiect al guvernului urmăreşte să alcătuiască o bază completă de date biometrice, cuprinzând amprentele, ADN-ul şi alte date fizice unice pentru milioane de oameni.

Spionajul electronic a devenit, în prezent, atât de comun încât puţini îl mai consideră o problemă. Astăzi, este de la sine înţeles ca pachetele de software pentru conectare în reţea să aibă opţiuni încorporate de monitorizare a utilizatorilor, astfel că pot înregistra orice activitate a angajatului şi să o păstreze pentru a fi analizată ulterior sau să trimită mesaje automate către calculatorul unei persoane, cerându-i să lucreze mai repede. „Aruncă o privire pe monitorul calculatorului lui Sue“, în­deamnă reclama unui important astfel de pachet. „Sue nici măcar nu ştie că te uiţi!“.

Conform unui studiu al guvernului SUA, baza de date a FBI cu istoricul infracţional este cât se poate de incompletă şi inexactă. Din acest motiv, mii de cetăţeni riscă să fie arestaţi în mod nejustificat.

Numărul de persoane din registrele sistemului de informaţii penale din California este mai mare decât populaţia statului.

Incă de la începutul anilor ’90, cantitatea de corespondenţă privată pe care au deschis-o, citit-o şi inspectat-o cei de la FBI şi din alte orga­nizaţii a crescut de cel puţin zece ori.

Serviciul Vamal al SUA începe să aplice un sistem informatizat care va clasifica pasagerii sosiţi cu avionul în categorii de „risc ridicat“ sau „risc redus“ pe baza informaţiilor oferite de companiile aeriene. Teoretic, scopul este de a creşte eficienţa punctelor vamale.,.Americanii ar trebui să fie un popor liber. Nu ar trebui să se ţină o evidenţă atunci când călătoreşti“, a spus un reprezentant american sceptic. „Din clipa în care ţi-ai introdus numele şi data naşterii într-un calculator din Washington, fii atent“.

Marina SUA colectează probe ADN de la toţi noii recruţi. Cine ştie cât va mai dura până începe să creeze prin manipulare genetică marinari perfecţi?

Comments

comments