Home / Conspiratii Mondiale / Personalitati / Benjamin Franklin

Benjamin Franklin

 

Benjamin Franklin

Liderii SUA erau totodată preocupaţi să-şi protejeze propriile interese, alături de cele ale naţiunii, şi au înţeles că prietenia cu una dintre cele mai importante naţiuni ale Europei le-ar aduce foloase. Franţa trimisese deja corpuri de armată, vase şi bani pentru a susţine cauza revoluţiei şi, în cali­tate de vechi duşman al Angliei şi naţiune de sine stătătoare, Statele Unite au înţeles că Franţa ar fi un partener ideal pentru ceea ce îşi doreau ambele ţări. în acelaşi timp însă şi-au dat seama şi că francezii aveau tendinţa de a fi inconstanţi. Pentru a împiedica prăbuşirea relaţiilor franco-americane, liderii naţiunii au pregătit un plan.

Benjamin Franklin, savant şi politician de renume internaţional, a fost chemat să îndeplinească rolul de ambasador american în Franţa. Aparent, rolul său ar fi fost de a reprezenta SUA, dar adepţii teoriei conspiraţiei susţin că se afla acolo pentru a îndeplini o sarcină mult mai tainică. Franklin era un om cu talente remarcabile şi urma să se folosească de farmecul său pentru a impresiona cât putea de mult doamnele franceze. Acestea ar fi răspuns avan­surilor sale, iar Benjamin Franklin ar fi devenit părintele unui trib franco-american.


Astfel, Statele Unite nutreau speranţa secretă că aceşti urmaşi vor conti­nua alianţa dintre cele două naţiuni într-un mod reciproc avantajos. Insă, din păcate, Revoluţia Franceză din 1789 a pus capăt acestui plan. Decapitarea monarhului proamerican Ludovic al XVI-lea şi a altor membri ai aristocraţiei franceze nu a îmbunătăţit relaţiile franco-americane, iar guvernul care a urmat Revoluţiei Franceze şi instaurarea regimului lui Napoleon Bonaparte vor face ca Franţa să nu mai privească atât de binevoitor noul popor.

Comments

comments