Barack Obama

 

Barack ObamaPe 5 noiembrie 2008, istoria SUA a înregistrat un eveniment de mare însemnătate: Barack Obama l-a învins pe John McCain, devenind cel de-al 44-lea preşedinte al SUA şi primul şef de stat american de culoare. George W. Bush şi controversata sa administraţie republicană au fost înfrânţi. Dar cum a reuşit Barack Obama să ajungă în acel punct?

Unii cred că în spatele ascensiunii sale se află forţe întunecate care l-ar fi susţinut, după ce a parcurs drumul de la o copilărie petrecută în Hawaii şi Indonezia, a făcut studii la Universitatea Columbia şi Facultatea de Drept de la Harvard, a lucrat 12 ani ca avocat de drept civil şi a avut trei mandate în senatul statului Illinois (1997-2004), înainte de a fi ales drept conducător al lumii libere.

Susţinătorii acestor teorii pretind că ascensiunea lui Barack Obama la putere a fost o conspiraţie socialistă, orchestrată de un grup de finanţişti din spatele scenei, asociaţi puternicei dinastii Rothschild. George Soros, om de afaceri evreu este, se presupune, cel care a orchestrat succesul lui Obama. Susţinător de-o viaţă al cauzelor liberale şi sponsorizat de familia Rothschild, Soros, se crede, este cel care l-a condus pe politicianul originar din Honolulu pe calea unei cariere strălucite în afaceri, ce a culminat cu alegerea sa ca preşedinte. Mai mult, se presupune chiar că el l-a ales personal pe Barack Obama drept contra­candidat al lui Hilary Clinton în competiţia pentru şefia partidului democrat şi, ulterior, în cursa împotriva candidatului prezidenţial republican, McCain.


Eforturile lui Obama de a reforma radical sistemul de sănătate al SUA, care au determinat opoziţia înverşunată a dreptei corporatiste şi creştine, sunt considerate de unii drept dovadă a implicării socialismului în ascensi­unea şi deciziile sale politice.

Alţii sugerează că Obama îşi datorează poziţia faptului că ar fi fost sus­ţinut de către familia Kennedy. Se fac speculaţii conform cărora John F. Kennedy a fost cel care l-a ajutat pe tatăl lui Barack Obama să ajungă în SUA din Kenya şi să se bucure de o educaţie universitară costisitoare. Pornind de la această bază sigură, el a reuşit să-şi propulseze fiul pe un drum ce avea să-l ducă din cel mai tânăr stat al Americii până pe Bulevardul Pennsylvania, numărul 1 600, Washington, şi în fotoliul de preşedinte al SUA.

Influenţa unui alt clan important din SUA a fost şi ea subiect de speculaţie: este vorba despre Naţiunea Islamului. Există persoane care cred că Barack Obama este fiul nelegitim al lui Malcolm X, fost lider al organizaţiei, şi că susţinătorii săi din cadrul Naţiunii Islamului au contribuit la ascensiunea sa drept primul american de culoare care preia puterea la Casa Albă. Este posi­bil ca dorinţa lui Barack Obama de a asigura un sistem de sănătate universal să fie legată de această susţinere clandestină? Cărui grup etnic îi aparţin cei mai mulţi dintre cetăţenii SUA care nu au asigurate servicii medicale? Nu cumva este vorba de bărbaţi, femei şi copii de culoare?

Comments

comments