Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Automobilele

Automobilele

 

autoPână în secolul XX, Statele Unite ale Americii îşi întăriseră inde­pendenţa, iar Marea Britanie acceptase că, deşi pierduse coloniile, câştigase un aliat puternic. Cu toate acestea, un număr mic de britanici nu suportau gândul ca fostele colonii deveniseră independente. Incă de la războiul din 1812, se crede că au existat conspiratori care au pus la cale un plan menit să readucă aceste colonii sub stăpânirea britanică. Conform aces­tei teorii, după cel de-Al Doilea Război Mondial, aceşti gânditori au conceput un plan ce urmărea să distrugă întreaga infrastructură a SUA.

In timpul anilor de prosperitate prin care au trecut SUA începând cu sfârşitul anilor ’40 şi până în anii ’60, conspiratorii au ajuns la anumite în­ţelegeri cu producătorii britanici de automobile care doreau să-şi extindă vân­zările în SUA. In scurt timp, mărci precum MG, Triumph, Austin Healey şi Jaguar au început să vândă automobile foarte frumoase, dar îngrozitor de pretenţioase şi nesigure în trafic. Conspiratorii credeau că drumurile din SUA care, în lipsa unui sistem modern de transport public, erau atât de importante pentru funcţionarea unui popor atât de numeros, vor fi blocate pe măsură ce o mare parte a automobilelor britanice se vor strica şi vor fi abandonate în zonele rurale. Colapsul economic care ar urma inevitabil ar slăbi atât de mult naţiunea americană încât o armată de soldaţi britanici ar putea ajunge în marş la Washington, preluând controlul statului.


Din păcate, automobilele englezeşti erau atât de nesigure, încât majori­tatea nici nu ajungeau mai departe de porturi. Odată ce SUA şi-au dat seama ce se întâmplă, se presupune, au introdus reglementări de siguranţă menite să-i aducă la faliment pe producătorii britanici de autovehicule. Ei bine, dacă acest lucru este adevărat, planul a funcţionat cu siguranţă!

Comments

comments