Home / Conspiratii Mondiale / Altele / Aurul nazistilor

Aurul nazistilor

 

aurul nazistilorCongresul Mondial Evreiesc încearcă să ne convingă că tone de aur furate de către nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sunt păstrate, şi în prezent, în Banca Federală din New York şi în Bank of England din Londra. Mai mult, organizaţia pretinde că este posibil ca o parte din acest aur să fi fost obţinut prin topirea plombelor din dinţii victimelor Holocaustului.

Acest lucru oribil este, de fapt, doar un aspect secundar al unei conspiraţii mult mai tulburătoare, care implică băncile din Elveţia, despre care se cre­de că au colaborat cu regimul nazist. Naziştii nu au invadat Elveţia, iar în schimb elveţienii au avut grijă de comoara lor furată şi pătată cu sânge.

Congresul Mondial Evreiesc a luat această situaţie foarte în serios după ce a ieşit la iveală că autorităţile din Zürich ascundeau relatări despre Holocaust scrise de victime evrei. Ulterior, s-a aflat că elveţienii nu doar au cooperat cu naziştii în timpul războiului, ci, după terminarea lui, nici nu au returnat toată comoara nazistă pe care o păstraseră în siguranţă.

Ar fi şocant pentru o ţară care s-a pretins neutră să coopereze cu naziştii, însă ar fi şi mai îngrozitor dacă s-ar descoperi şase tone din aurul naziştilor în Bank of England. Un document al ambasadei americane din Paris afirma că livrarea de către Aliaţi, după război, a 8 307 lingouri de aur găsite într-o mină de sare din Germania ar putea „reprezenta aur topit din plombe den­tare“. Deşi acest lucru nu demonstrează în mod decisiv că aurul naziştilor deţinut de băncile Aliaţilor provenea din dinţii evreilor ucişi, cu siguranţă face posibilă această întrebare.


O altă teorie sugerează o legătură între aurul nazistilor şi Mafie. Conform acestei teorii, Charlie „Lucky“ Luciano, un mafiot american specializat în traficul ilegal de alcool şi în escrocherii cu pariuri, şi-a trimis asociatul, pe Meyer Lansky, să preia o parte din aurul naziştilor. Lansky s-a deplasat în Elveţia şi a organi­zat transferul a peste 300 de milioane $ în conturi elveţiene, bani pe care i-a spălat ulterior prin alte conturi, până au ajuns în mâinile şefilor săi certaţi cu legea. Se presupune că aceşti bani au ajutat Mafia să-şi consolideze poziţia, devenind astfel o forţă de temut în rândul organizaţiilor infracţionale. Faptul că Lansky a furat aceşti bani şi i-a spălat ulterior nu a fost dovedit niciodată, dar este cert că Mafia avea legături cu băncile elveţiene şi deţinea experienţa necesară pentru a realiza o escrocherie de asemenea proporţii.

Totodată, diverse informaţii provenite din mediul serviciilor secrete ame­ricane au susţinut că Vaticanul a confiscat o parte din aurul naziştilor, în valoare de aproximativ 350 de milioane de franci elveţieni, dintre care cel puţin 200 de milioane, se crede, sunt păstrate în seifuri bancare, la Vatican, în special sub formă de monede de aur. Vaticanul neagă acest lucru, dar, dacă este adevărat că au în păstrare aur pătat cu sângele a milioane de oa­meni, acesta trebuie să fie unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lu­mea conspiraţiilor.

In ceea ce priveşte băncile elveţiene, în cele din urmă s-a căzut de acord asupra unei compensaţii prin care au fost obligate să plătească aproximativ 1,25 de miliarde $, dar, după 50 de ani, aceste compensaţii au venit prea târziu pentru mulţi supravieţuitori ai Holocaustului şi pentru familiile lor.

Comments

comments